ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο Δήμο Πολεμιδιών φορολογούν και τα… φαντάσματα! Τέλη σκυβάλων και σε ακατοίκητα σπίτια

Στο Δήμο Πολεμιδιών φορολογούν και τα… φαντάσματα! Τέλη σκυβάλων και σε ακατοίκητα σπίτια

Βροχή οι ενστάσεις από Δημότες για την απαράδεκτη φορολογία σε μια εποχή που η Κύπρος μαστίζεται από οικονομική κρίση και υψηλά ποσοστά ανεργίας. Μάλιστα την ίδια απαράδεκτη πολιτική εφαρμόζει και ο Δήμος Μέσα Γειτονιάς.

Πρωτοφανές φορομπηχτική πολιτική εφαρμόζεται απ’ ότι φαίνεται στο Δήμο Κάτω Πολεμιδιών. Τη στιγμή που λόγω περικοπών οι υπηρεσίες προς τους Δημότες έχουν ελαχιστοποιηθεί, οι φορολογίες παραμένουν στα ύψη, αφού στο Δήμο προτιμούν να σπαταλούν τεράστια ποσά (42.000 ευρώ)  για να διατηρούν γρασίδι, θάμνους και φυτά στους κυκλικούς κόμβους και αλλού (είχε προκηρυχτεί και σχετικός διαγωνισμός για προσφορές) παρά να δείχνουν ένα ανθρωποκεντρικό πρόσωπο, σε μια περίοδο που και το κάθε ευρώ για κάθε νοικοκυριό είναι περισσότερο από πολύτιμο.

Μάλιστα όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε το Δημοτικό Συμβούλιο έχει αποφασίσει σε συνεδρία του ακόμα και τη φορολογία με τέλη σκυβάλων και υποστατικά τα οποία παραμένουν ακατοίκητα, φορολογώντας ουσιαστικά τα… φαντάσματα που ίσως διαμένουν μέσα σε αυτά.

Για να μην πάμε πολύ μακριά, στην διπλανή κοινότητα των Πάνω Πολεμιδιών, η φορολογία για τα τέλη σκυβάλων είναι 110 ευρώ, ενώ αν διαμένουν στο σπίτι μόνο δυο άτομα, μόλις 50 ευρώ, ενώ όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε σπίτια ακατοίκητα δεν φορολογούνται, όταν υπάρχουν τα ανάλογα δικαιολογητικά (  Λογαριασμός ΑΗΚ, Λογαριασμός νερού, με χαμηλή χρέωση).

Βέβαια πίσω από αυτή τη πολιτική δεν υπάρχει καμία υπόσταση, πέραν από την ανάγκη του Δήμου Κάτω Πολεμιδιών, για έσοδα, αφού ακόμα και σε γειτονικό Δήμο από αυτό των Πολεμιδιών, υψηλόβαθμος αξιωματούχος, μας ανέφερε πως σε καμία περίπτωση δεν φορολογούνται σπίτια που δεν διαμένει κανένας εντός τους.

«Απαράδεκτο αυτό που μου αναφέρετε, πως είναι δυνατόν να στείλω φορολογία για σκουπίδια σε ένα σπίτι που είναι άδειο;» ήταν η αντίδραση του, συμπληρώνοντας ότι φορολογία αποστέλλεται σε κάθε νοικοκυριό, ανεξάρτητα το αν διαθέτει και κάποιο βοηθητικό υποστατικό το σπίτι, αυτό συμπεριλαμβάνεται σε ένα λογαριασμό.

Τέλος στο Δήμο Κάτω Πολεμιδιών μετά από έρευνα που έγινε διαπιστώθηκε ότι ακόμα και η φορολογία σκυβάλων είναι από τις ακριβότερες της πόλης. Συγκεκριμένα:

ΔΗΜΟΣ Κ. ΠΟΛΕΜΙΔΙΩΝ: 130 ευρώ

Κοινότητα Πάνω Πολεμιδιών: 110 ευρώ

ΔΗΜΟΣ Μ. ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ: 127 ευρώ  ( Στο Δήμο Μέσα Γειτονιάς επίσης φορολογούν τα ακατοίκητα σπίτια)

ΔΗΜΟΣ ΥΨΩΝΑ: 114  ευρώ

ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ:  140 ευρώ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Kαιρός: Πότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - Η πρόγνωση μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top