Έρχονται 126 εκατ. ευρώ - Το ΔΝΤ ενέκρινε την εκταμίευση της δόσης

Έρχονται 126 εκατ. ευρώ - Το ΔΝΤ ενέκρινε την εκταμίευση της δόσης

Το διοικητικό συμβούλιο του Διεθνές Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) ολοκλήρωσε χθες την πιο πρόσφατη αξιολόγηση της χρηματοδότησης της Κύπρου και ενέκρινε την εκταμίευση 126 εκατομμυρίων ευρώ στη χώρα, είπε ο οργανισμός σε γραπτή του δήλωση.

Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ΔΝΤ Μιτσουχίρο Φουρουσάουα είπε ότι το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων της Κύπρου παρέμενε επιτυχές και η δυνατή εκτέλεση του προϋπολογισμού εντυπωσιακή.

«Παρόλα αυτά, όμως, το υψηλό δημόσιο χρέος μαζί με μεγάλες ενδεχόμενες υποχρεώσεις δικαιολογούν τη συνέχεια της σύνεσης ενώ εξασφαλίζουν υποστήριξη σε δημόσιες δαπάνες που οφελούν την ανάπτυξη και στο δίχτυ ασφάλειας,» είπε.

Η πρόσφατη εκταμίευση φέρνει το σύνολο χρηματοδότησης υπό τη ∆ιευρυµένη Χρηµατοδοτική Διευκόλυνση σε περίπου 882 εκατομμύρια ευρώ, είπε το ΔΝΤ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Αναλαμβάνουν τα καθήκοντά τους τα νέα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου  - Σήμερα  η τελετή διαβεβαίωσης

Αναλαμβάνουν τα καθήκοντά τους τα νέα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου - Σήμερα η τελετή διαβεβαίωσης

Αναλαμβάνουν τη Δευτέρα τα καθηκόντά τους τα νέα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, μετά τις αποφάσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για ανασχηματισμό του κυβερνητικού σχήματος, που ανακοινώθηκαν την το βράδυ της Παρασκευής.

BEST OF TOTHEMAONLINE