LIKE ONLINE

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν τυχαία ένα νέο όργανο στο ανθρώπινο σώμα που δεν είχε παρατηρηθεί ποτέ πριν

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν τυχαία ένα νέο όργανο στο ανθρώπινο σώμα που δεν είχε παρατηρηθεί ποτέ πριν

Μια ομάδα επιστημόνων ανακάλυψε ένα νέο όργανο στο ανθρώπινο σώμα ενώ ερευνούσε κάτι πολύ διαφορετικό.

Μια επιστημονική ομάδα στην Ολλανδία μελετούσαν τον καρκίνο του προστάτη όταν ανακάλυψαν κάτι συναρπαστικό στο άλλο άκρο του σώματος.

Πιο αναλυτικά, οι ερευνητές εργάζονταν στο Ολλανδικό Ινστιτούτο Καρκίνου και πραγματοποιούσαν μια σειρά αξονικών τομογραφιών και τομογραφιών ΡΕΤ σε ασθενείς στους οποίους είχε χορηγηθεί ραδιενεργή γλυκόζη.

Αυτό δεν το έκαναν τυχαία. Γνώριζαν πολύ καλά ότι η γλυκόζη θα έκανε τους όγκους να «λάμπουν» στις τομογραφίες και να είναι πιο εύκολα ανιχνεύσιμοι.

Η συγκεκριμένη ουσία είναι επίσης πολύ καλή για την ανίχνευση σιελογόνων αδένων. Έτσι, όταν εξέτασαν τα αποτελέσματα, οι ειδικοί παρατήρησαν ότι φωτίζονταν και μερικά σημεία μέσα στο ανθρώπινο κεφάλι, πράγμα που τους τράβηξε το ενδιαφέρον. Σύμφωνα με το ladbible,κοιτώντας προσεκτικά τα αποτελέσματα της έρευνας διαπίστωσαν ότι υπάρχουν κάποιοι σιελογόνοι αδένες πίσω από τη μύτη και κοντά στο σημείο όπου η ρινική κοιλότητα συναντά το λαιμό. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι οι συγκεκριμένοι αδένες λιπαίνουν τον λαιμό σας πίσω από τη μύτη και το στόμα σας. Η ολλανδική ομάδα του έδωσε το όνομα: «σωληναριακός σιελογόνος αδένας».

Στη συνέχεια για να βεβαιωθούν, εξέτασαν 100 ασθενείς και βεβαιώθηκαν ότι όλοι έχουν από έναν τέτοιο αδένα πίσω από τη μύτη τους.

Το ανθρώπινο σώμα διαθέτει άλλους τρεις σημαντικούς σιελογόνους αδένες, οι οποίοι βρίσκονται όλοι στο κεφάλι, εκτός από έναν όπου βρίσκονται οι σωληναριακοί αδένες.

Οι παρωτιδικοί αδένες είναι οι κυριότεροι και παρέχουν το σάλιο που σας βοηθά να μασάτε και να καταπίνετε την τροφή σας.

Κάτω από την κάτω γνάθο βρίσκονται οι υπογνάθιοι αδένες, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την παραγωγή του μεγαλύτερου μέρους του σάλιου στο στόμα σας.

Τελευταίοι και πιθανώς λιγότερο σημαντικοί είναι οι υπογλώσσιοι αδένες που βρίσκονται κάτω από τη γλώσσα.

ΠΗΓΗ: Gazzetta.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Θανατηφόρο στα κατεχόμενα: Ο 79χρονος Φώτης Φωτίου το θύμα του τροχαίου - Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top