ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταγγελία για τις διαδικασίες πρόσληψης Γενικού Διευθυντή στο ΡΙΚ

Καταγγελία για τις διαδικασίες πρόσληψης Γενικού Διευθυντή στο ΡΙΚ

Η ΣΗΔΗΚΕΚ - ΠΕΟ σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως το ΔΣ του ΡΙΚ επέλεξε να προκηρύξει τη θέση του Γενικού Διευθυντή του ιδρύματος με το παλιό Σχέδιο Υπηρεσίας (του 1992), "προφανώς για να αποφύγει την προώθηση του για έγκριση από τη Βουλή", και κάνει λόγο για "προδιαγραφές του παρελθόντος για πρόσληψη Ημέτερου Γενικού Διευθυντή του ΡΙΚ".

"Θεωρούμε ότι όλα αυτά γίνονται εν γνώση του Υπουργού Εσωτερικών και της κυβέρνησης και προφανώς στόχο έχουν να εξυπηρετήσουν σκοπιμότητες αντί το δημόσιο συμφέρον", αναφέρει η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ και καλεί το ΔΣ του ΡΙΚ να αποσύρει την προκήρυξη, να επεξεργασθεί ένα νέο σύγχρονο Σχέδιο Υπηρεσίας που θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την καλύτερη δυνατή επιλογή.

"Αντί η κένωση της θέσης να θεωρηθεί σαν ευκαιρία να εκσυγχρονισθεί το Σχέδιο Υπηρεσίας και να προσαρμοσθεί στις σημερινές απαιτήσεις, προκηρύχθηκε η θέση με βάση το παλιό με απαιτήσεις λιγότερες και από εκείνες του Σχεδίου Υπηρεσίας των Διευθυντών που αναθεωρήθηκε πριν μερικά χρόνια", σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Δεν απαιτείται για παράδειγμα, προστίθεται, πείρα σε διευθυντικές θέσεις ούτε αναπροσαρμόστηκαν οι απαιτήσεις για τις δεξιότητες ή και τις ικανότητες που πρέπει να διαθέτουν οι υποψήφιοι. Επίσης, δεν απαιτείται πολύ καλή γνώση της αγγλικής η άλλης ευρωπαϊκής γλώσσας, αναφέρει η ΣΗΔΗΚΕΚ - ΠΕΟ.

Σημειώνει πως επιβάλλεται όπως ετοιμασθεί νέο Σχέδιο Υπηρεσίας με αναθεωρημένους όρους εργοδότησης, κατόπιν διαβούλευσης με τις συντεχνίες στη βάση του Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων για κοινές συνεννοήσεις.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top