ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Όταν υπάρχει ανθρωπιά! Πέντε χιλιάδες ασθενείς βοήθησε το 2014 ο ΠΑΣΥΚΑΦ!

Όταν υπάρχει ανθρωπιά! Πέντε χιλιάδες ασθενείς βοήθησε το 2014 ο ΠΑΣΥΚΑΦ!

Το 2014 ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Καρκινοπαθών και Φίλων (ΠΑΣΥΚΑΦ) φρόντισε 2035 ασθενείς στο σπίτι με την Υπηρεσία Κατ` Οίκον Νοσηλευτικής και Ανακουφιστικής Φροντίδας, ενώ συνολικά οι υπηρεσίες του στήριξαν πέραν των 5000 ασθενών και συγγενών, δήλωσε σήμερα η Πρόεδρος του ΠΑΣΥΚΑΦ Αννα Αχιλλεούδη.

Πρόσθεσε ότι το Σεπτέμβριο του 2014 η υπηρεσία άρχισε να λειτουργεί επί 24ωρης βάσης με αφετηρία την Επαρχία Λεμεσού και από τον Ιανουάριο του 2015 επεκτάθηκε και στην Επαρχία Λευκωσίας με προοπτική όπως κατά τη διάρκεια της χρονιάς, η κάλυψη γίνει παγκύπρια.

Ο ΠΑΣΥΚΑΦ ανακοίνωσε την έναρξη της εκστρατείας ενημέρωσης και οικονομικής του ενίσχυσης με τίτλο “Μαζί στη ζωή”, η οποία θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, ενώ οδικός έρανος θα διεξαχθεί από τις 7 μέχρι και τις 11 Οκτωβρίου με στόχο όπως γίνει συλλογή ποσού της τάξης του μισού εκατομμυρίου ευρώ.

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΥΚΑΦ είπε ότι όλες οι υπηρεσίες προσφέρονται δωρεάν στους ασθενείς και τους συγγενείς τους, στις πόλεις και στα χωριά της Κύπρου από την πολυθεματική του ομάδα με επαγγελματίες υγείας, η οποία περιλαμβάνει γιατρούς, νοσηλευτές, ψυχολόγους, φυσικοθεραπευτές, κοινωνικούς λειτουργούς και εθελοντές.

Ανέφερε ότι στις δύσκολες στιγμές κανείς δεν πρέπει να είναι μόνος για αυτό και ο ΠΑΣΥΚΑΦ μέσα από τις υπηρεσίες του στόχο έχει την υποστήριξη και τη διασφάλιση της ποιότητας ζωής σύμφωνα με τα δεδομένα και τα “θέλω” του ασθενή, με ένα προϋπολογισμό άνω των δύο εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Υπουργός Υγείας, σε χαιρετισμό του που ανέγνωσε η Α` Ιατρική Λειτουργός του Υπουργείου Υγείας, Μυρτώ Αζίνα, ανακοίνωσε την έναρξη από την επόμενη σχολική χρονιά του εμβολιασμού όλων των κοριτσιών που μπαίνουν στην εφηβεία με το εμβόλιο εναντίον των ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων κάτι που θα έχει ως αντίκτυπο τη σημαντική μείωση των περιστατικών καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

Σε χαιρετισμό της η Πρέσβειρα του ΠΑΣΥΚΑΦ, ερμηνεύτρια, Ευρυδίκη Θεοκλέους, αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία που έχει για το Σύνδεσμο η οικονομική αρωγή όλων, οι οποίοι μπορούν να προσφέρουν μόνο δύο ευρώ έκαστος στον οδικό έρανο, ώστε ο ΠΑΣΥΚΑΦ να συνεχίσει να υπηρετεί τους καρκινοπαθείς με τον ίδιο ζήλο και αφοσίωση.

Μέγας Χορηγός της εκστρατείας του ΠΑΣΥΚΑΦ, ο ΟΠΑΠ Κύπρου ΛΤΔ, ο Διευθύνων Σύμβουλος του οποίου Δημήτρης Αλετράρης, ευχαρίστησε τον Σύνδεσμο για το σημαντικό έργο που επιτελεί και είπε ότι “στηρίζουμε τον αγώνα του και πορευόμαστε μαζί του στην ζωή μια παρότρυνση η οποία απευθύνεται στην πολιτεία και στον κάθε ένα από εμάς”.

Υποστηρικτές της εκστρατείας του ΠΑΣΥΚΑΦ είναι η USB Bank PLC, ο Διευθύνων Σύμβουλος της οποίας Ανδρέας Θεοδωρίδης είπε ότι ενέργειες όπως η στήριξη της εκστρατείας του ΠΑΣΥΚΑΦ αποτελούν ευκαιρία έμπρακτης συνεισφοράς στο συνάνθρωπο και στην διασφάλιση καλύτερης ποιότητας ζωής.

Την εκστρατεία οικονομικής ενίσχυσης του ΠΑΣΥΚΑΦ υποστηρίζουν επίσης οι εταιρείες Costa Coffee και Tsiakkastel οι εκπρόσωποι των οποίων εξέφρασαν την περηφάνια τους για τη συνεργασία με τον ΠΑΣΥΚΑΦ και τάχθηκαν στο πλευρό του και “Μαζί στη Ζωή”.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top