Μ. Παναγιώτου: «Με φιλόδοξους στόχους συμμετέχουμε στην συνάντηση του Συμβουλίου Υπ. Γεωργίας της ΕΕ»

Μ. Παναγιώτου: «Με φιλόδοξους στόχους συμμετέχουμε στην συνάντηση του Συμβουλίου Υπ. Γεωργίας της ΕΕ»

Με ιδιαίτερα φιλόδοξους στόχους συμμετέχουμε στην συνάντηση του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ, δήλωσε κατά την άφιξή της στο Συμβούλιο, που πραγματοποιείται στο Λουξεμβούργο, η Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Δρ Μαρία Παναγιώτου.

Είπε ακόμη ότι ολοκληρώθηκε η συνάντηση των εννέα ευρωμεσογειακών χωρών υπό την Κυπριακή Προεδρία με απώτερο στόχο να εξευρεθούν τα κοινά εργαλεία για επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι γεωργοί των Μεσογειακών χωρών.

«Συμμετέχουμε στη σημερινή συνάντηση του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας με ιδιαίτερα φιλόδοξους στόχους. Η άμεση ανταπόκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο κάλεσμα του Συμβουλίου για κατεπείγουσα λήψη μέτρων αντιμετώπισης των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι Ευρωπαίοι γεωργοί και η υιοθέτηση του τροποποιημένου θεσμικού πλαισίου από το Κοινοβούλιο σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, έχει αποδείξει την ευελιξία των θεσμών και έχει δώσει ελπίδα στους παραγωγούς μας για την επόμενη μέρα", είπε.

Πρόσθεσε ότι "μόλις πριν από λίγο έχει ολοκληρωθεί η συνάντηση των MED9. Των εννέα ευρωμεσογειακών χωρών υπό την Κυπριακή Προεδρία όπου συγκαλεί ουσιαστικά αυτές τις συναντήσεις με απώτερο στόχο να καταγραφούν τα κοινά μας αιτήματα και να εξευρεθούν τα κοινά εργαλεία για επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι γεωργοί των Μεσογειακών χωρών".

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Σε εξέλιξη η τελετή έναρξης της Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ

LIVE: Σε εξέλιξη η τελετή έναρξης της Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ

Τα βλέμματα είναι σήμερα στραμμένα στη Λευκωσία, καθώς πραγματοποιείται η επίσημη τελετή έναρξης της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία θα διαρκέσει έξι μήνες. Από νωρίς το πρωί στο νησί βρίσκονται υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ευρωπαϊκών χωρών αλλά και της Μέσης Ανατολής. Ανάμεσά τους, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αντόνιο Κόστα, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Το ThemaOnline σας μεταφέρει λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις:

BEST OF TOTHEMAONLINE