ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Προσπάθησε να τους αποτρέψει να κλέψουν και τον παρέσυραν με το όχημά τους - Κρίθηκαν ένοχοι δύο άνδρες

Προσπάθησε να τους αποτρέψει να κλέψουν και τον παρέσυραν με το όχημά τους - Κρίθηκαν ένοχοι δύο άνδρες

Ένοχοι κρίθηκαν από το Κακουργιοδικείο Λάρνακας ένας 38χρονος, από τη Βουλγαρία, κι ένας 39χρονος Ελληνοκύπριος, από τη Λάρνακα, στο αδίκημα της πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης, περιστατικό που συνέβη τον Οκτώβριο του 2022 στη Λάρνακα.

Για την υπόθεση αυτή αρχικά είχε εξεταστεί το αδίκημα της απόπειρας φόνου. Συγκεκριμένα, οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι μετά από ακροαματική διαδικασία ότι παρέσυραν με αυτοκίνητο 34χρονο, τότε, Ελληνοκύπριο, ο οποίος προηγουμένως επιχείρησε να τους αποτρέψει από το να κλέψουν καταλύτη από άλλο αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο στον χώρο στάθμευσης παρά την βιοτεχνική περιοχή της πόλης.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, ο 34χρονος παραπονούμενος βρισκόταν σε παραπλήσιο εστιατόριο με παρέα όταν αντιλήφθηκε τους κατηγορουμένους να προσπαθούν να κλέψουν καταλύτη από αυτοκίνητο. Όταν προσπάθησε να τους σταματήσει, οι δύο καταδικασθέντες επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο και κινήθηκαν με μεγάλη ταχύτητα προς τα πίσω παρασύροντας τον 34χρονο σε απόσταση αρκετών μέτρων. Το ευτύχημα ήταν ότι ο παραπονούμενος την γλίτωσε μόνο με κατάγματα. Οδηγός του αυτοκινήτου ήταν ο Βούλγαρος και συνοδηγός ο Ελληνοκύπριος. Εναντίον τους είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης, με την Αστυνομία να δίνει στη δημοσιότητα τα στοιχεία τους σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν.

Ενώπιον του Kακουργιοδικείου, και οι δύο παραδέχθηκαν ενοχή στην κατηγορία της κλοπής του καταλύτη από το αυτοκίνητο, ενώ ο Βούλγαρος οδηγός παραδέχθηκε και την κατηγορία για αμελείς και απερίσκεπτες πράξεις σε σχέση με την οδήγηση του αυτοκινήτου. Κατά την ακροαματική διαδικασία, προκειμένου ν’ αποδειχθεί εναντίον τους και η κατηγορία της πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης, θέση των κατηγορουμένων ήταν πως κατά την διαφυγή τους από την σκηνή δεν είχαν αντιληφθεί ότι παρέσυραν άνθρωπο.

Η δημοσίευση του βίντεο που παραλήφθηκε από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης της περιοχής, την στιγμή που το αυτοκίνητο των κατηγορουμένων χτυπά και παρασύρει τον 34χρονο, προκάλεσε σοκ.

Τελικά, η υπόθεση ορίστηκε για τις 17 Μαΐου, προκειμένου ν’ αγορεύσει ο συνήγορος υπεράσπισής τους για μετριασμό της ποινής. Μέχρι τότε θα παραμείνουν υπό κράτηση.

* Κεντρική φωτογραφία αρχείου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βελτιωμένη η κατάσταση της υγείας του «Δημητρούι» - «Στο περίμενε» οι ανακριτές για κατάθεση

Θα καταταγείς στον στρατό; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις – Οι σημαντικές ημερομηνίες και οι εκπαιδεύσεις που θα ακολουθήσουν

Νέο «μέτωπο» για Οδ. Μιχαηλίδη - «Πυρά» από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Ιδρυμάτων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα - Πώς απαντά η Ελεγκτική

Σοβαρές καταγγελίες κατά αεροπορικών εταιρειών: Από καθυστερήσεις και βάρος αποσκευών μέχρι αλλαγές - Όσα πρέπει να ξέρετε

Τραγωδία στη Λεμεσό - Απεβίωσε 30χρονος ενώ έπαιζε ποδόσφαιρο



Φουντώνει η μάχη των ευρωεκλογών - Η επίθεση του Νικόλα κατά ΕΛΑΜ - Η ενόχληση του ΔΗΣΥ για τις κινήσεις Χριστοδουλίδη

Φουντώνει η μάχη των ευρωεκλογών - Η επίθεση του Νικόλα κατά ΕΛΑΜ - Η ενόχληση του ΔΗΣΥ για τις κινήσεις Χριστοδουλίδη

Με εντατικούς ρυθμούς μπαίνουν τα επιτελεία των κομμάτων στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top