ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φουντώνει η μάχη των ευρωεκλογών - Η επίθεση του Νικόλα κατά ΕΛΑΜ - Η ενόχληση του ΔΗΣΥ για τις κινήσεις Χριστοδουλίδη

Φουντώνει η μάχη των ευρωεκλογών - Η επίθεση του Νικόλα κατά ΕΛΑΜ - Η ενόχληση του ΔΗΣΥ για τις κινήσεις Χριστοδουλίδη

Με εντατικούς ρυθμούς μπαίνουν τα επιτελεία των κομμάτων στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Τα κόμματα εστιάζουν κυρίως στις Ευρωεκλογές, αφού εκεί θα φανεί η πραγματική τους δύναμη. Όπως έχουμε γράψει και σε προηγούμενα άρθρα, ο ΔΗΣΥ στοχεύει στην πρωτιά και το ΑΚΕΛ στη διατήρηση των δύο εδρών στην Ευρωβουλή.

Για το ΔΗΚΟ, το στοίχημα είναι η διατήρηση της μίας έδρας, κάτι το οποίο στην παρούσα φάση φαίνεται να φαντάζει δύσκολο, με το ΕΛΑΜ να «απειλεί» το κόμμα του κέντρου, μπαίνοντας για πρώτη φορά στην Ευρωβουλή.

Για την ΕΔΕΚ και τη ΔΗΠΑ τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα, ωστόσο τίποτα δεν αποκλείεται ανάλογα με τα ποσοστά που θα λάβουν τα δύο μεγάλα κόμματα.

Τις τελευταίες ώρες, στην ατζέντα των κομμάτων επανέρχεται με πιο έντονο ύφος, το μεταναστευτικό. Ένα θέμα που όλα τα κόμματα προσπαθούν το καθένα με τον δικό του τρόπο, να πείσει τους Κύπριους ψηφοφόρους ότι οι λύσεις που προτείνει, είναι οι σωστές. Μέσα σε αυτό το σκηνικό, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος εξαπέλυσε δριμεία επίθεση εναντίον του Προέδρου του ΕΛΑΜ, για την πρόταση του τελευταίου να μην γίνονται δεκτές αιτήσεις για άσυλο και να δοθούν διαβατήρια στους μετανάστες, για να φύγουν από την Κύπρο. Ο Νικόλας Παπαδόπουλος χαρακτήρισε ως επικίνδυνη μία τέτοια πρόταση, λέγοντας ότι «με την ούτω καλούμενη λύση του ΕΛΑΜ θα γίνουμε ο πιο ελκυστικός προορισμός μεταναστών στην Ευρώπη».

Ενοχλημένη η Πινδάρου με τον Νίκο Χριστοδουλίδη

Την ίδια ώρα, ένας υπόγειος πόλεμος συνεχίζεται ανάμεσα στην Πινδάρου και στο προεδρικό, λόγω της παρουσίας του Προέδρου Χριστοδουλίδη στα συνέδρια του ΔΗΚΟ και της ΔΗΠΑ, τα οποία ως γνωστό ανήκουν σε άλλες ευρωπαϊκές ομάδες στο Ευρωκοινοβούλιο. Στον ΔΗΣΥ θεωρούν ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης ως ένας εκ των ηγετών που συμμετέχουν στο ΕΛΚ με τις ευλογίες μάλιστα της Πινδάρου, δεν θα έπρεπε να παραβρίσκεται σε συγκεντρώσεις άλλων κομμάτων. Αν και η Πινδάρου διατηρεί χαμηλούς τόνους στο θέμα, θεωρεί ότι η παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας σε συνέδρια άλλων κομμάτων που εκπροσωπούν διαφορετικές ομάδες στο ευρωκοινοβούλιο ενοχλεί τους ψηφοφόρους του Νίκου Χριστοδουλίδη τόσο τους Συναγερμικούς που τον ψήφισαν αλλά και όσους προέρχονται από άλλους κομματικούς χώρους. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο ΔΗΣΥ αν και δεν έχει βγει με ανακοίνωση για τις κινήσεις Χριστοδουλίδη, το θέμα τυγχάνει αξιοποίησης κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην Πινδάρου έχουν αποφασίσει ότι δεν πρόκειται να γίνει αναφορά στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στο παρόν στάδιο.

Εμπλοκή Προέδρου Χριστοδουλίδη στις εκλογές της ΤΑ

Σε ότι αφορά στις εκλογές για την ΤΑ, κόμματα που στηρίζουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν βλέπουν με καλό μάτι την παρουσία του Προέδρου Χριστοδουλίδη σε εκδήλωση του Δήμου Στροβόλου, δίπλα από τον Δήμαρχο Ανδρέα Παπαχαραλάμπους, ο οποίος επαναδιεκδικεί τη δημαρχία. Ως γνωστόν, στον Δήμο Στροβόλου το ΔΗΚΟ στηρίζει την υποψηφιότητα Σταυρινίδη και η ΔΗΠΑ την υποψηφιότητα Τσίγκη.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

«Είμαι σε επαφή μαζί της και ο ίδιος προσωπικά, αλλά και με κάποια κράτη μέλη της ΕΕ, και εκτός της ΕΕ, όπως με Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, για να δούμε πώς μπορούν να δημιουργηθούν οι προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών», είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top