ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέο «μέτωπο» για Οδ. Μιχαηλίδη - «Πυρά» από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Ιδρυμάτων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα - Πώς απαντά η Ελεγκτική

Νέο «μέτωπο» για Οδ. Μιχαηλίδη - «Πυρά» από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Ιδρυμάτων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα - Πώς απαντά η Ελεγκτική

Μέσα από την ετήσια έκθεσή του για το κράτος δικαίου και τους ανεξάρτητους θεσμούς, το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Ιδρυμάτων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα παραθέτει ως παράδειγμα τον Γενικό Ελεγκτή, ο οποίος για χρόνια όπως αναφέρει χαρακτηριστικά παραβιάζει την ανεξαρτησία της Επιτρόπου Διοικήσεως.

Μια ενέργεια η οποία όπως επισημαίνεται στην έκθεση, συνιστά παραβίαση του Κράτους Δικαίου στις δημοκρατικές κοινωνίες.

Μιλώντας στην εκπομπή «ALPHA Καλημέρα», ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ελεγκτικής, Μάριος Πετρίδης, δήλωσε πως «είναι με τεράστια έκπληξη που είδαμε να έχει αυτές τις αναφορές. Δεν μας ρώτησαν καν για την άποψη μας και έχουμε ισχυρή άποψη για τη διαδικασία».

«Αυτή η έκθεση περιλαμβάνει αυτούσιες αναφορές της Επιτρόπου Διοικήσεως κατά της Ελεγκτικής Υπηρεσίας χωρίς να έχουμε ερωτηθεί για το τι είχε συμβεί», πρόσθεσε.

Όπως εξήγησε «ενεργήσαμε καθήκοντος στον διορισμό κατά κάποιου ανεξάρτητου αξιωματούχου, τα θέσαμε ενώπιον του ΠτΔ για να το θέσει με τη σειρά του ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου το οποίο αποφασίζει για τον διορισμό».

Συνέχισε σημειώνοντας πως «απαιτείται διαφάνεια στον διορισμό των Επιτρόπων Διοικήσεων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Είχαμε μία σοβαρή καταγγελία, δεν τη δημοσιοποιήσαμε, την κρατήσαμε και τη στείλαμε προς εξέταση στο Υπουργικό Συμβούλιο. Τελικά διαφάνηκε ότι όχι απλά εξέταση των υποψηφίων δεν έγινε αλλά ούτε ενώπιον του Υπουργικού πήγε η καταγγελία».

«Εμείς στην Ελεγκτική δεν αλλάζουμε ούτε και ένα “ι” από τις εκθέσεις μας», κατέληξε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ελεγκτικής.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Αίσιο τέλος: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Λεμεσό - Κινδύνευσαν σπίτια, στρατόπεδο και μοναστήρι - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Αίσιο τέλος: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Λεμεσό - Κινδύνευσαν σπίτια, στρατόπεδο και μοναστήρι - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Υπό έλεγχο έχει τεθεί η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής (24/5) παρά την Κοινότητα Παραμάλι της Επαρχίας Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top