Στην Κύπρο ο ΥΠΕΞ της Σλοβακίας - Θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Στην Κύπρο ο ΥΠΕΞ της Σλοβακίας - Θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Ο Υπουργός Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Σλοβακίας κ. Juraj Blanár θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο την Πέμπτη, 9 Μαΐου 2024, μετά από πρόσκληση του Υπουργού Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνου Κόμπου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, οι δύο Υπουργοί θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση, ενώ στη συνέχεια θα παρακαθήσουν σε διευρυμένες διαβουλεύσεις με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών των δύο Υπουργείων. Μετά το πέρας των διαβουλεύσεων, οι δύο Υπουργοί θα προβούν σε δηλώσεις προς τα ΜΜΕ.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρίσκονται, μεταξύ άλλων, οι διμερείς σχέσεις Κύπρου-Σλοβακίας, το Κυπριακό, καθώς και σειρά άλλων ζητημάτων που απασχολούν τις δύο χώρες σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Οι Υπουργοί θα ανταλλάξουν απόψεις και για διεθνή θέματα που βρίσκονται στην επικαιρότητα, με επίκεντρο την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και στην Ουκρανία.

Κατά την παραμονή του στην Κύπρο, ο κ. Blanár θα γίνει δεκτός από τoν Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη και θα παραστεί στην εμβληματική εκδήλωση για την 20ή επέτειο της ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ πριν το Υπουργικό - «Το 2026 θα συνεχίσουμε με τολμηρές μεταρρυθμίσεις»

ΠτΔ πριν το Υπουργικό - «Το 2026 θα συνεχίσουμε με τολμηρές μεταρρυθμίσεις»

Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει και το 2026 στο ίδιο πνεύμα για μεταρρυθμίσεις όπως και το 2025, με στόχο να εκσυγχρονίσει το κράτος του 1960, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την εναρκτήρια του τοποθέτηση στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, που έγινε το απόγευμα, στο Προεδρικό Μέγαρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE