ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μονή Αββακούμ: Επιμένει ο Βαβούσκος για εσφαλμένη διαδικασία – Ποια επιλογή τους απομένει

Μονή Αββακούμ: Επιμένει ο Βαβούσκος για εσφαλμένη διαδικασία – Ποια επιλογή τους απομένει

Δύσκολο Πάσχα πέρασαν οι μοναχοί της Μονής Οσίου Αββακούμ και δικηγόροι τους καθώς έλαβαν την κλήτευση για κατάθεση μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα.

Όπως ανέφερε ο Αναστάσιος Βαβούσκος, τους έδιναν τη δυνατότητα να καταθέσουν υπόμνημα μέχρι την περασμένη Πέμπτη και στη συνέχεια τους καλούσαν να καταθέσουν την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη προφορικά ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής.

Ο νομικός επιμένει ότι εσφαλμένα η Ανακριτική Επιτροπή εξετάζει την υπόθεση καθώς ο Μητροπολίτης Ταμασού έχει ήδη βγάλει απόφαση και έθεσε σε αργία τους δύο Αρχιμανδρίτες. Και ότι αυτό το Συνοδικό Δικαστήριο δεν πρέπει να υφίσταται καθώς δεν υπήρχε κάποια δημοσίευση στο επίσημο έντυπο της Εκκλησίας της Κύπρου.

Για τη στέρηση των αποδοχών των μοναχών, ο ίδιος ανέφερε ότι πρώτον δεν κλήθηκαν ποτέ για κάτι τέτοιο, ενώ ούτε τα αδικήματα αναφέρονται στην απόφαση. Είναι επίσης σημαντικό η ιδιότητα με την οποία κατηγορούνται. Σύμφωνα με τον κ. Βαβούσκο, τα όσα για τα οποία θεωρητικά θα κατηγορηθούν είναι αδικήματα υπό την μοναχική ιδιότητα και όχι του κληρικού, για τους οποίους προβλέπεται η ποινή της αργίας. Στην περίπτωσή τους, κατά τον νόμο, και σύμφωνα με τον κ. Βαβούσκο, επιβάλλεται επιτίμιο.

Αυτή είναι η μόνη τους επιλογή

Ξεκάθαρος και κάθετος ήταν ο θεολόγος Θεόδωρος Κυριακού.

Δεν υπάρχει κανένα όργανο στο οποίο μπορούν να αποταθούν οι μοναχοί πέραν από την Ιερά Σύνοδο. Αν υπονοείται το Οικουμενικό Πατριαρχείο, καμία σχέση δεν έχει με την υπόθεση και ούτε ενδιαφέρεται να εμπλακεί στις διαδικασίες της Εκκλησίας της Κύπρου, για κανένα λόγο.

Ακόμη, επειδή υπάρχει μια πληροφορία η οποία έχει δημοσιευθεί και στον Τύπο, ότι θα ζητήσουν να συζητηθούν πρώτα οι ενστάσεις και στη συνέχεια η αιτιολογημένη απάντηση επί των ενστάσεων από την Ανακριτική Επιτροπή και μετά να καταθέσουν οι μοναχοί.

Αν έρθει η Ανακριτική Επιτροπή και πει να συζητήσουμε τις ενστάσεις τότε θα αυτοαναιρεθεί.

Έτσι κι αλλιώς η Ανακριτική Επιτροπή θα δώσει πόρισμα στο Συνοδικό Δικαστήριο είτε καταθέσουν ή όχι. Οπότε αυτό που τους μένει είναι ουσιαστικά η προσφυγή στην Ιερά Σύνοδο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απειλητικά emails στάλθηκαν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες - Τι αναφέρει η Αστυνομία

«Πρωτοβουλίες Νέων»: «Άδειασε» το ταμείο - Μεγάλος ο όγκος των αιτήσεων – Χρειάζεται ενίσχυση του κονδυλίου

Ξενοδοχεία: Έτσι κατέληξε χωρίς άδεια λειτουργίας το 93% - Οι λόγοι καθυστέρησης και οι εκτιμήσεις για τον τουρισμό φέτος το καλοκαίρι

Επεισοδιακή καταδίωξη στην Πάφο - Τον τσάκωσαν «φτιαγμένο» και με χιλιάδες ευρώ στην κατοχή του

Εντοπισμός ανθρώπινου ποδιού: Φαίνεται να ανήκει σε άνδρα και να ξεβράστηκε από τη θάλασσα - Επαναρχίζουν οι έρευνες

Ανάλυση Guardian: Η επόμενη δύσκολη μέρα για το Ιράν μετά τον θάνατο του Ραϊσί



Δυο ώρες διήρκησε η συνάντηση ΠτΔ με Κινέζο Πρέσβη για διαφορές με CPP Metron

Δυο ώρες διήρκησε η συνάντηση ΠτΔ με Κινέζο Πρέσβη για διαφορές με CPP Metron

Δύο ώρες διήρκησε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Κινέζο Πρέσβη Λιου Γιαντάο αναφορικά με τις διαφορές μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της κοινοπραξίας CPP Metron για τα έργα που θα επιτρέψουν την έλευση του φυσικού αερίου στην Κύπρου. Στην συνάντηση συμμετείχε και ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Παπαναστασίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top