ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού: Σε 2 περίπου χρόνια θα έχουμε λιγότερες και καλύτερες σχολικές εφορείες

Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού: Σε 2 περίπου χρόνια θα έχουμε λιγότερες και καλύτερες σχολικές εφορείες

Στην Κύπρο καταφθάνουν την ερχόμενη εβδομάδα εμπειρογνώμονες από την ΕΕ, στο πλαίσιο υλοποίησης των σχεδιασμών του Υπουργείου Παιδείας για συμπλεγματοποίηση των σχολικών εφορειών, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής, ο οποίος ευελπιστεί ότι σε 2 περίπου χρόνια θα έχουμε λιγότερες και καλύτερες σχολικές εφορείες.

Στο περιθώριο επίσκεψης του σε σχολεία της Λεμεσού, ο κ.Καδής είπε πως έχουν διαπιστωθεί σε αρκετές περιπτώσεις κάποια προβλήματα σε σχέση με τη λειτουργία των σχολικών εφορειών, υποδεικνύοντας πως «είναι προβλήματα τα οποία έχουν συσσωρευτεί με τον τρόπο που λειτουργούν σήμερα οι σχολικές εφορείες και είναι ακριβώς γι αυτόν το λόγο που το Υπουργείο Παιδείας προχωρεί αυτήν την περίοδο σε μια συνολική αναδιάρθρωση του τρόπου λειτουργίας τους».

Προσπαθούμε, συνέχισε, «να διαμορφώσουμε ένα νέο πλαίσιο, να συμπλεγματοποιήσουμε σχολικές εφορείες, να εξασφαλίσουμε οικονομίες κλίμακας στον τρόπο με τον οποίον λειτουργούν και να κάνουμε τη συνεργασία τους με τα σχολεία μας πιο αποτελεσματική».

Ανέφερε δε ότι την ερχόμενη εβδομάδα καταφθάνουν στην Κύπρο εμπειρογνώμονες, με χρηματοδότηση από την ευρωπαϊκή επιτροπή, για να μελετήσουν το θέμα αυτό και εξέφρασε την αισιοδοξία του πως σε ένα χρονικό περιθώριο 2 ετών «θα έχουμε αλλάξει το σύστημα και θα κάνουμε πιο αποτελεσματικό τον τρόπο λειτουργίας των σχολικών εφορειών».

Σε ότι αφορά στην περιοδεία του σε σχολεία της Λεμεσού όπου γίνονται εργασίες αναβάθμισης, ο Υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι,  εκεί και όπου υπάρχει ευχέρεια γίνονται προσπάθειες επιτάχυνσης των έργων, εκφράζοντας την ικανοποίηση του από το γεγονός ότι διαπιστώνεται πως η υλοποίηση τους γίνεται κατά τρόπο που δεν δημιουργούν πρόβλημα ασφάλειας στους μαθητές  και στην ομαλή λειτουργία των σχολείων.

«Φεύγουμε με αίσθηση ικανοποίησης, ότι τα σχολεία μας βρίσκονται σε καλό επίπεδο, λειτουργούν καλά και είναι καλά στελεχωμένα και βλέπουμε τα ιδιαίτερα ζητήματα που απασχολούν την κάθε σχολική μονάδα», είπε ο Κώστας Καδής, προσθέτοντας ότι προσπάθεια είναι επίσης να διαπιστωθεί πως μπορεί το Υπουργείο να αντιμετωπίσει με αποτελεσματικό τρόπο το θέμα του αριθμού των μαθητών στα σχολεία, είτε με την επέκταση υφιστάμενων σχολείων, είτε με τη δημιουργία νέων σχολείων.

Ο Κώστας Καδής έκανε επίσης λόγο για «πιο δροσερά σχολεία από το επόμενο καλοκαίρι», αφού το Υπουργείο έχει προχωρήσει σε σχετική μελέτη για την εγκατάσταση ανεμιστήρων σε όλες τις σχολικές αίθουσες και «τα αποτελέσματα της αναμένεται να τα έχουμε πάρα πολύ σύντομα».

Εξέφρασε ακόμη την ικανοποίηση του από την πολύ καλή συνεργασία που διαπιστώνεται μεταξύ των σχολικών μονάδων και των συνδέσμων γονέων, τους οποίους ευχαρίστησε για τη συνεισφορά τους στην εύρυθμη λειτουργία των σχολείων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top