ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με Ακιντζί και Σινιρλίογλου θα συναντηθεί ο υπουργος εξωτερικών Τζον Κέρι

Με Ακιντζί και Σινιρλίογλου θα συναντηθεί ο υπουργος εξωτερικών Τζον Κέρι

Την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου έχει οριστεί η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών, Τζον Κέρι, με τον Τ/Κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί. Λίγο αργότερα έχει οριστεί συνάντηση του κ. Κέρι με τον Τούρκο ομόλογό του, Φεριντούν Σινιρλίογλου.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών θα έχει ημίωρη συνάντηση με τον πρόεδρο Αναστασιάδη στις 11:15 το πρωί τοπική ώρα.

Όλες οι συναντήσεις πραγματοποιούνται στο ξενοδοχείο «Νιου Γιορκ Πάλας» του Μανχάταν, όπου έχουν εγκαταστήσει για πρώτη φορά στη διάρκεια γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ την έδρα τους οι Αμερικανοί, εγκαταλείποντας για λόγους ασφαλείας το Waldorf Astoria, που πωλήθηκε σε κινεζική εταιρεία.

Μέχρι στιγμής στο επίσημο πρόγραμμα του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών δεν υπάρχει συνάντηση με τον Ελληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ή τον ομόλογό του Νίκο Κοτζιά, οι οποίοι επίσης φτάνουν στη Νέα Υόρκη το Σάββατο για να συμμετάσχουν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Και ο Λευκός Οίκος επίσης αναφέρει ότι δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Μπαράκ Ομπάμα πλην της συνηθισμένης χειραψίας στη δεξίωση που ο Αμερικανός πρόεδρος κι η Μισέλ Ομπάμα παραθέτουν προς όλους τους ηγέτες που συμμετέχουν στη σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Τη Δευτέρα ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top