ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα πεπραγμένα Αναστασιάδη στη Νέα Υόρκη και η συνάντηση του με τον Ινδό Πρωθυπουργό

Τα πεπραγμένα Αναστασιάδη στη Νέα Υόρκη και η συνάντηση του με τον Ινδό Πρωθυπουργό

Συνάντηση Προέδρου Αναστασιάδη με Ινδό Πρωθυπουργό

Οι διμερείς σχέσεις της Κύπρου – Ινδίας, με αιχμή την οικονομία ήταν στην ατζέντα της συνάντησης που είχε χθες βράδυ στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, με τον Πρωθυπουργό της Ινδίας Narendra Modi.
Στην συνάντηση παρέστησαν επίσης ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος Πρέσβης Νίκος Αιμιλίου.

Χθες ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ηγήθηκε της Κυπριακής Αντιπροσωπείας στην έναρξη της Συνόδου Κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για την υιοθέτηση της Ατζέντας 2030 για την Αειφόρο Ανάπτυξη που λαμβάνει χώρα στην έδρα των ΗΕ από τις 25 - 27 Σεπτεμβρίου. Ο Πρόεδρος αναμένεται να χαιρετίσει τη σύνοδο σήμερα το απόγευμα.

Στη σύνοδο συμμετείχαν επίσης ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος στον ΟΗΕ Πρέσβης Νίκος Αιμιλίου και ο Πρέσβης Ανδρέας Μαυρογιάννη, υποψήφιος για την προεδρία της 71ης συνόδου της ΓΣ των Ηνωμένων Εθνών.

Περισσότεροι από 150 ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων προσήλθαν στην σύνοδο κορυφής, όπου υιοθετήθηκε κατά την εναρκτήρια μέρα η Ατζέντα 2030 για την Αειφόρο Ανάπτυξη, η οποία έχει  ως στόχο την εξάλειψη της φτώχειας και τη προστασία του περιβάλλοντος ενώ επιδιώκει την οικοδόμηση μιας αξιοπρεπούς ζωής για όλους χωρίς αποκλεισμούς.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Πάπας Φραγκίσκος, ενώ ακολούθησαν ομιλίες από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και τον Πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης. Κατά τις προσεχείς μέρες αναμένεται να προσφωνήσουν τη σύνοδο οι ηγέτες των κρατών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Οι ανακαλύψεις τις ΕΝΙ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) και τα σενάρια για αξιοποίηση των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων, καθώς και οι προτιμώμενες λύσεις για αποτελεσματική ικανοποίηση των εγχώριων ενεργειακών προτεραιοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top