LIKE ONLINE

Το ιδιόρρυθμο τεστ που χρησιμοποιεί αφεντικό για να κρίνει τους υπαλλήλους του

Το ιδιόρρυθμο τεστ που χρησιμοποιεί αφεντικό για να κρίνει τους υπαλλήλους του

Η ανάρτηση στο Reddit προκάλεσε καταιγισμό αντιδράσεων με τους χρήστες να εκφράζουν ένα μείγμα δυσπιστίας για τον ιδιόρρυθμο χαρακτήρα της συνέντευξης.

Οι συνεντεύξεις για δουλειά μπορεί συχνά να μοιάζουν με περιήγηση σε έναν λαβύρινθο ερωτήσεων και σεναρίων, όλα σχεδιασμένα για να αποκαλύψουν κάποια κρυφή πτυχή του χαρακτήρα σας. Από την τυπική ερώτηση «Πού βλέπετε τον εαυτό σας σε πέντε χρόνια;», οι υποψήφιοι έχουν συνηθίσει σε ένα ορισμένο επίπεδο απρόβλεπτου. Ωστόσο, μια πρόσφατη αποκάλυψη στο Reddit έριξε φως σε μια ίσως από τις πιο παράξενες τακτικές συνέντευξης: το «τεστ αλατιού και πιπεριού».

Σε μια ανάρτηση που έχει συγκεντρώσει έκτοτε την προσοχή σε όλες τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, ένας πρώην εργαζόμενος μοιράστηκε πληροφορίες σχετικά με την ανορθόδοξη διαδικασία συνέντευξης του προηγούμενου εργοδότη του. Η συγκεκριμένη εταιρεία, γνωστή για τις αυστηρές ολοήμερες συνεδρίες συνέντευξης, περιελάμβανε και ένα τμήμα γεύματος, όπου οι υποψήφιοι αξιολογούνταν όχι μόνο για τα προσόντα και την εμπειρία τους, αλλά και για τις γευστικές τους συνήθειες.

Η ουσία αυτής της αντισυμβατικής μεθόδου αξιολόγησης; Το αν ο συνεντευξιαζόμενος έπιανε ή όχι το αλάτι, το πιπέρι ή οποιοδήποτε καρύκευμα πριν δοκιμάσει το φαγητό του. Σύμφωνα με την ανάρτηση στο Reddit, το άτομο που πραγματοποιούσε τη συνέντευξη στήριζε ολόκληρη την απόφασή του σε αυτή τη φαινομενικά αθώα ενέργεια. Αν δεν δοκιμάσετε το πιάτο χωρίς να ρίξετε κάποιο καρύκευμα, οι πιθανότητές σας να εξασφαλίσετε τη θέση θα μειωθούν σημαντικά.

Αν και η ακριβής λογική πίσω από το τεστ παραμένει καλυμμένη από μυστήριο, μια επικρατούσα θεωρία υποστηρίζει ότι χρησιμεύει ως μέτρο της προθυμίας ενός υποψηφίου να αγκαλιάσει νέες εμπειρίες χωρίς προκαταλήψεις.

Η ανάρτηση στο Reddit προκάλεσε καταιγισμό αντιδράσεων, με τους χρήστες να εκφράζουν ένα μείγμα δυσπιστίας και διασκέδασης για τον ιδιόρρυθμο χαρακτήρα του κριτηρίου της συνέντευξης.

Αυτή η αποκάλυψη προκαλεί προβληματισμό για το ευρύτερο τοπίο των συνεντεύξεων για δουλειά. Σε μια εποχή όπου οι εργοδότες αναζητούν όχι μόνο την τεχνική επάρκεια αλλά και την πολιτισμική καταλληλότητα και τις διαπροσωπικές δεξιότητες, η αναζήτηση καινοτόμων μεθόδων αξιολόγησης είναι συνεχής.

ΠΗΓΗ: Gazzetta.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πόσοι Κύπριοι θα ψηφίσουν για πρώτη φορά στις Ευρωεκλογές; - Τι ισχύει για τα υπόλοιπα Κράτη Μέλη

Αποκοπές λόγω...υπερπληρωμών στο επίδομα τέκνου: Εξοργισμένοι πολύτεκνοι και μονογονιοί - Ξεκαθαρίζει αρμόδιος στο «Τ»

Ηλίας Μπόγδανος: Ο Τζο Τζόνας τραγούδησε μαζί του στη σκηνή - Δείτε βίντεο

Θα μας «κάψει»: Συνεχίζεται ο καύσωνας με πορτοκαλί συναγερμό - Οι προειδοποιήσεις του Τμ. Δασών και τα πρόστιμα

Λεμεσός: Νεαροί έβαλαν φωτιά σε ελαστικά φορτηγού στη μέση του δρόμου – Εντοπίστηκε 13χρονος – Ζημιές σε οχήματα

Άνδρας υπέστη θερμοπληξία - Τα νεότερα για την κατάσταση της υγείας του 60χρονου



Ευρωεκλογές: «Η ώρα των πολιτών» - Λίγο πριν το άνοιγμα της κάλπης - Τι αναμένουν τα κόμματα

Ευρωεκλογές: «Η ώρα των πολιτών» - Λίγο πριν το άνοιγμα της κάλπης - Τι αναμένουν τα κόμματα

Λήγει απόψε τα μεσάνυχτα η προεκλογική εκστρατεία για τις Ευρωεκλογές και τις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top