ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρέμβαση Τσίγκη για θέματα ασφάλειας των κατοίκων στους Συνοικισμούς του Στροβόλου

Παρέμβαση Τσίγκη για θέματα ασφάλειας των κατοίκων στους Συνοικισμούς του Στροβόλου

Οι κάτοικοι στο Συνοικισμό Στροβόλου Ι και ΙΙ (Αγίου Σπυρίδωνα) εδώ και πολλά χρόνια αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, τα οποία διαπίστωσα σε πρόσφατη επίσκεψη μου που πραγματοποίησα στην παρουσία και του Κοινοτάρχη της Ενορίας κ. Δημήτρη Γεωργιάδη. Βλέπουμε κτήρια γεμάτα υγρασίες και οροφές χωρίς μόνωση, ενώ με τις βροχοπτώσεις, τα νερά διοχετεύονται μέσα στα διαμερίσματα από τις πρίζες (τις οποίες με δικά τους εξοδα νέκρωσαν για λόγους ασφαλείας).

Είναι απαράδεκτο να αφήνεται ο κόσμος αβοήθητος να ζει σε τέτοιες επικίνδυνες συνθήκες και να μην λαμβάνονται έγκαιρα μέτρα από το κεντρικό κράτος.

Για το σκοπό αυτό έχω ήδη αποστείλει εδώ και μέρες κατεπείγον επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών, στον Πρόεδρο και στα Μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων-Εγκλωβισμένων-Αγνοουμένων-Παθόντων, όπως επίσης και στον Διευθυντή του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως.

Πρότεινα την πραγματοποίηση μιας θεσμικής επίσκεψης της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων – θέμα που μίλησα τηλεφωνικώς δυο φορές με τον Πρόεδρο της αρμόδιας Επιτροπής φίλο Νίκο Κέττηρο – όπως και με άλλους βουλευτές, στην παρουσία αρμόδιων κρατικών λειτουργών (υπουργείου Εσωτερικών και Τμήματος Πολεοδομίας κλπ.) ώστε να προωθηθούν άμεσα οι βασικές επιδιορθώσεις που πρέπει να γίνουν.

Σε τέτοια σοβαρά θέματα ασφάλειας ανθρώπινων ζωών δεν πρέπει να υπάρχει χρονοτριβή. Ιδιαίτερα εφόσον μιλούμε για πρόσφυγες που δικαίως νιώθουν εγκατάλειψη από το κεντρικό κράτος και τις τοπικές αρχές. Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε και αυτό αναμένω από τους αρμόδιους είναι οι πρόσφυγες μας να νιώθουν και να είναι ασφαλείς.

Η θέση μας είναι πολύ ξεκάθαρη – οι πρόσφυγες μας αξίζουν καλύτερη ζωή. Από τις πρώτες προτεραιότητες αν οι πολίτες μας τιμήσουν με την ψήφο τους είναι: η αναβάθμιση όλων των περιοχών των Συνοικισμών, η αναδιαμόρφωση των χώρων πρασίνου, η βελτίωση και η δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων, οργανωμένων χώρων στάθμευσης και βασικών υποδομών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ: «Η ΚΔ δεν δέχεται από κανέναν μαθήματα διαχείρισης του θέματος των μεταναστών»

ΠτΔ: «Η ΚΔ δεν δέχεται από κανέναν μαθήματα διαχείρισης του θέματος των μεταναστών»

Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν δέχεται από κανέναν μαθήματα διαχείρισης του θέματος των μεταναστών, είπε το βράδυ της Παρασκευής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις του προσερχόμενος στο Ολυμπιακό Μέγαρο στη Λευκωσία για την παρουσίαση της Ολυμπιακής Ομάδας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top