ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Δήμος Αγίας Νάπας θέτει τον πολιτισμό ψηλά στις προτεραιότητες του αναφέρει ο Υ.Παιδείας

Ο Δήμος Αγίας Νάπας θέτει τον πολιτισμό ψηλά στις προτεραιότητες του αναφέρει ο Υ.Παιδείας

Την εκτίμηση ότι παρά τις δυσμενείς οικονομικές συγκυρίες ο Δήμος Αγίας Νάπας θέτει τον πολιτισμό ψηλά στις προτεραιότητες του, μη θέλοντας να μειώσει τον πολιτιστικό χαρακτήρα και το υψηλό επίπεδο αισθητικής των προγραμματισμένων του εκδηλώσεων, εξέφρασε χθες βράδυ ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής.

Σε χαιρετισμό του κατά τη τελετή έναρξης του 31ου Διεθνούς Φεστιβάλ Αγίας Νάπας που έγινε στη πλατεία του Μεσαιωνικού Μοναστηριού, ο Υπουργός Παιδείας είπε ότι «μέσα από τις δράσεις αυτής της σημαντικής πρωτοβουλίας, ο Δήμος Αγίας Νάπας βελτιώνει το επίπεδο της πολιτιστικής ζωής στην ευρύτερη περιοχή, ενώ παράλληλα αναβαθμίζει το τουριστικό προϊόν στην ειδυλλιακή κωμόπολη».

Πρόσθεσε ότι «παρά τις δυσμενείς οικονομικές συγκυρίες, ο Δήμος Αγίας Νάπας θέτει τον πολιτισμό ψηλά στις προτεραιότητές του. Για τον λόγο αυτό δεν θέλησε να μειώσει, ούτε ποσοτικά ούτε ποιοτικά, τον πολιτιστικό χαρακτήρα και το υψηλό επίπεδο αισθητικής των προγραμματισμένων του εκδηλώσεων».

Ως Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, συνέχισε ο κ. Καδής «χαιρετίζουμε και επικροτούμε τη συμμετοχή στη φετινή διοργάνωση της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων. Στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Αγίας Νάπας, θα δοθεί στα παιδιά η δυνατότητα συνεργασίας με διεθνούς φήμης καλλιτέχνες, όπως ο τενόρος Μάριος Φραγκούλης και η σοπράνο Deborah Myers, κάτι που θα αποτελέσει για αυτά μια μοναδική και πολύτιμη εμπειρία».

Ταυτόχρονα εξέφρασε τη «βεβαιότητα ότι το κοινό θα ανταποκριθεί με την παρουσία του στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις, στις οποίες συνυπάρχουν με τρόπο αρμονικό τα παραδοσιακά και τα σύγχρονα στοιχεία του ελληνικού πολιτισμού. Στο πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης, οι δραστηριότητες παρουσιάζουν πλούσια θεματολογία, με κύριο σημείο αναφοράς την λαϊκή μας παράδοση αλλά και την σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία», δηλαδή μουσικά και εικαστικά δρώμενα, παραστάσεις και εκθέσεις.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μας τα... χαλάει ο καιρός - Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Ζίζυρος, σακκουλλοδρομίες και άλλα 10 παραδοσιακά παιχνίδια του Πάσχα στην Κύπρο - Διατηρούνται αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου

Γρίπη των πτηνών και σε… αγελάδες: Πώς και πότε μεταδίδεται στον άνθρωπο - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Επεισοδιακή νύχτα στη Λεμεσό - Έκαψαν περιπολικό και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα λειτουργήσει σύστημα καμερών για παράνομη στάθμευση - Οι λεπτομέρειες

Ιωάννα Τούνη: Δείχνει στους ακολούθους της τις εξωτικές διακοπές της - Δείτε φωτογραφίες



«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των ατόμων που χθες βράδυ επιτέθηκαν σε μέλη της Αστυνομίας και προκάλεσαν ζημιές σε περιπολικά, στην περιοχή του Ύψωνα Λεμεσού. Σε δηλώσεις τους ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Λεμεσού Λευτέρης Κυριάκου, ανέφερε ότι έχει συσταθεί κλιμάκιο, το οποίο αξιολογεί τεκμήρια και μαρτυρίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top