ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Kυπριακό συζητήθηκε στη συνάντηση Μπαν - Νταβούτογλου

Το Kυπριακό συζητήθηκε στη συνάντηση Μπαν - Νταβούτογλου

Στη σημασία των διαπραγματεύσεων για μια συνολική διευθέτηση του Κυπριακού, όπως και το ρόλο της Τουρκίας για την υποστήριξη της διαδικασίας, συμφώνησαν ο ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Γκι - μουν και ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου.

Αυτό ανέφερε εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για τη συνάντηση που οι Νταβούτογλου και Μπαν είχαν αργά το βράδυ στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών.

Άλλα θέματα που συζήτησαν ήταν η κατάσταση στη Συρία και οι πρόσφυγες, η διαδικασία της Μέσης Ανατολής, η επικίνδυνη κατάσταση στην Υεμένη και οι προετοιμασίες της Παγκόσμιας Ανθρωπιστικής Συνόδου που θα διεξαχθεί του χρόνου στην Κωνσταντινούπολη.

Ο ΓΓ του ΟΗΕ εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια προς την κυβέρνηση και το λαό της Τουρκίας για τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις.

Συζήτησαν εν εκτάσει την κατάσταση στη Συρία και το Ιράκ, συμπεριλαμβανομένων των διεθνών προσπαθειών για την καταπολέμηση της απειλής που προκαλεί ο ISIL και να προχωρήσουν στην κατεύθυνση μιας πολιτικής λύσης της κρίσης. Ο Γενικός Γραμματέας ευχαρίστησε θερμά τον Τούρκο Πρωθυπουργό για την πολύ γενναιόδωρη υποστήριξη της χώρας τους προς το τεράστιο κύμα προσφύγων από τη Συρία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top