ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Νέο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Ασφάλεια και Διπλωματία από το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus

Νέο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Ασφάλεια και Διπλωματία από το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus

Αρχίζει τον προσεχή Οκτώβριο μετά από δύο χρόνια προετοιμασίας το νέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus ‘MA in Security and Diplomacy Studies’ .

To πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί με τρόπο ώστε να προσφέρει στους απόφοιτους του ένα ευρύ φάσμα επαγγελματικών ευκαιριών και καριέρας. Οι απόφοιτοι στους τομείς της ασφάλειας και της διπλωματίας είναι περιζήτητοι με λαμπρές ευκαιρίες καριέρας σε οργανισμούς όπως π.χ τη διπλωματική υπηρεσία, στρατιωτικές και μυστικές υπηρεσίες, διεθνείς οργανισμούς, δεξαμενές σκέψεις,  υπηρεσίες επιβολής του νόμου, καθώς και την δημόσια υπηρεσία γενικότερα.

Προς βοήθεια των φοιτητών και προς αποτελεσματική τους ενημέρωση για τις απαιτήσεις αυτών των επαγγελμάτων έχει καταρτιστεί μία άρτια ομάδα ακαδημαϊκών και επαγγελματιών. Η ενότητα της σύγχρονη διπλωματίας θα  διδάσκεται από την Κα.Άννα Καραφουλίδου, Αναπληρώτρια Επικεφαλής της Αποστολής στην Πρεσβεία της Ολλανδίας στην Κύπρο, και τον πρώην Βοηθό του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Benon Sevan. Η Άννα και ο Benon θα συνεισφέρουν στο ενότητα επιλογής της Δημόσιας Διπλωματίας. Οι ενότητες της Ασφάλειας και Στρατιωτικής Στρατηγικής θα διδάσκονται από πέντε άτομα: δύο άτομα με πλούσιο ακαδημαϊκό υπόβαθρο στον τομέα αυτό (Νικόλας Στυλιανού και Ανδρέας Κάρυος) και δύο άτομα με χρόνια εμπειρίας στον τομέα των στρατιωτικών και των μυστικών υπηρεσιών της Κύπρου: τον συνταξιούχο συνταγματάρχη Ανδρέα Λοΐζου, και τον πρώην επικεφαλή (για πολλά χρόνια) των υπηρεσιών Ασφαλείας Κύπρου, κ. Κωνσταντίνο Αχιλλίδη. Το πέμπτο άτομο, ο Mati Walzman, με χρόνια εμπειρίας στον τομέα της εσωτερικής ασφάλειας στο Ισραήλ, θα διδάξει επίσης στην ενότητα της Ασφάλειας. Η ενότητα επιλογής ‘Διεθνής Πολιτική Οικονομία’ θα διδάσκεται από τον πρώην Υπουργό Οικονομικών της Κύπρου Μιχάλη Σαρρή και τον νυν Διευθύνων Σύμβουλο της Συνεργατικής Τράπεζας, κ. Μάριο Κληρίδη.  Η προαιρετική ενότητα στο Διεθνές Δίκαιο, θα διδάσκεται από τον Tζέιμς Δρουσιώτη, ο οποίος διετέλεσε Πρέσβης αφιερώνοντας μεγάλο μέρος της καριέρας του ως ειδικός στην πολυμερή διπλωματία, συμπεριλαμβανομένων πολλών ετών στα Ηνωμένα Έθνη (τόσο στη Γενεύη και τη Νέα Υόρκη). Η προαιρετική ενότητα ‘Ευρωπαϊκή Ένωση,  Κύπρος και  Μέση Ανατολή’ θα διδάσκεται από τον Θεόφιλο Θεοφίλου, πρώτο Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διετέλεσε και Πρέσβης,  ο οποίος έπαιξε και καθοριστικό ρόλο στα τελικά στάδια της ένταξής της  Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση όπως και στα πρώτα χρόνια της ένταξης της. Το μάθημα της γεωπολιτικής θα διδάσκεται από τον Γιώργο Λεβέντη, διευθυντή της πολιτικής δεξαμενής σκέψης ‘Διεθνές Φόρουμ για την Ασφάλεια’, καθώς και από τον Ζήνωνα Τζιάρρα, κάτοχο διδακτορικού από το Πανεπιστήμιο του Warwick του Ηνωμένου Βασιλείου. Τέλος, το υποχρεωτικό μάθημα  ‘Προσομοίωση κρίσεων’, όπου οι φοιτητές καλούνται να αντιπροσωπεύουν μια συγκεκριμένη χώρα σε περιβάλλον εικονικής κρίσης θα διδάσκεται από  τον Jeppe Plenge Trautner, Αναπληρωτή Καθηγητή στο Βασιλικό Κολέγιο Άμυνας της Δανίας.

Καλωσορίζοντας την έναρξη του νέου αυτού προγράμματος, ο επικεφαλής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus Tim Potier, αναφέρει:

Είμαι ενθουσιασμένος που ένα έργο για το οποίο έχω δαπανήσει πολύ χρόνο δουλειάς τα τελευταία 2 χρόνια είναι έτοιμο να ξεκινήσει.  Φυσικά, θα χρειαστεί κάποιος χρόνος να ξεπεράσουμε τον πρόσφατο τραγικό θάνατο  του Πέτρου Ευτυχίου, ο οποίος εργάστηκε μαζί μου σε αυτό το ευρύτερο εγχείρημα τα τελευταία δύο χρόνια. Είναι δύσκολο να μεταφέρω την έκταση της απώλειας. Ο Πέτρος υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής αυτής της προσπάθειας και είναι άδικο το γεγονός ότι δεν είναι εδώ για να δει αυτό το έργο να υλοποιείται. Τουλάχιστον, αυτή η εξαιρετική ομάδα με βοηθάει  να διασφαλίσω την κληρονομιά που μας άφησε ο Πέτρος προς όφελος της Κύπρου.

Τα μαθήματα αρχίζουν τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου. Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα προσφέρεται σε πλήρη φοίτηση (1 έτος) ή  σε μερική φοίτηση (2 έτη).

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πώς απαντά ο Υπ. Μεταφορών για τη viral φωτογραφία με τις ηλικιωμένες - Τι συμβαίνει με τις στάσεις λεωφορείων

Βγαίνει μπροστά ο Ζαννέττου μέσω των δικηγόρων του: «Πρόθεση η άμεση εκδίκαση της υπόθεσης»

Καλά νέα για καταναλωτές: Επιτέλους τέλος στις αυξήσεις στις τιμές καυσίμων - Έρχονται μειώσεις - Πότε να τις αναμένουμε

«Φωτοβολταϊκά για Όλους»: Συμβουλές στους καταναλωτές που έχουν λάβει ή αναμένεται να λάβουν προέγκριση

Ανάγκες σε τρόφιμα για οικογένεια που έχασε τον ένα γονέα - Χρειάζονται βοήθεια μέχρι να σταθούν στα πόδια τους



Μονή Αββακούμ: Επιμένει η υπεράσπιση των μοναχών - «Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Μητροπολίτη Ησαΐα»

Μονή Αββακούμ: Επιμένει η υπεράσπιση των μοναχών - «Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Μητροπολίτη Ησαΐα»

Με την κατάθεση σήμερα του Ιερομόναχου Αββακούμ ολοκληρώθηκαν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής της Αρχιεπισκοπής οι καταθέσεις των μελών της αδελφότητας της Μονής Οσίου Αββακούμ, με την υπεράσπιση να επαναλαμβάνει δια στόματος του συνήγορου Αναστάσιου Βαβούσκου της θέση περί δεδικασμένου επικαλούμενη τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top