ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α.Νεοφύτου : Πρέπει να αφήσουμε στο παρελθόν «την Κύπρο της μουρμούρας, της μεμψιμοιρίας και της μιζέριας»

Α.Νεοφύτου : Πρέπει να αφήσουμε στο παρελθόν «την Κύπρο της μουρμούρας, της μεμψιμοιρίας και της μιζέριας»

Η Κύπρος έχει τις δυνατότητες να πρωτοπορεί και οι άλλοι να την ακολουθούν, είπε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου, προσθέτοντας ότι οι προοπτικές της χώρας είναι απεριόριστες.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ συναντήθηκε το πρωί με τον Πρόεδρο του ΣΕΛΚ Δημήτρη Βάκη και συνεργάτες του, με τους οποίους συζήτησε την πορεία της οικονομίας, καθώς και θέματα ανάπτυξης των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, αλλά και της Κύπρου ως διεθνές επιχειρηματικό κέντρο. Συζήτησαν επίσης την προώθηση νομοθετημάτων που θα συμβάλουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Την βεβαιότητα ότι η Κύπρος μπορεί να προσελκύσει πολλές πολυεθνικές, εξέφρασε από την πλευρά του ο κ. Βάκης.

«Πιστεύω στην καλύτερη Κύπρο», είπε ο κ. Νεοφύτου, αναφερόμενος στις δυνατότητες του τόπου, ενώ πρόσθεσε πως πρέπει να αφήσουμε στο παρελθόν «την Κύπρο της μουρμούρας, της μεμψιμοιρίας και της μιζέριας».

Η χώρα, συνέχισε, έχει δυνατότητες να είναι «η Κύπρος της προοπτικής, του επιχειρηματικού κέντρου, μια Κύπρος που θα προσθέτει αξία και θα δημιουργεί καλύτερες μέρες για τον τόπο και τα παιδιά μας».

Είπε εξάλλου ότι η μεγαλύτερη προίκα της Κύπρου είναι τα δυνατά μυαλά της, η γεωγραφία της, το κλίμα και οι σχέσεις που χτίζουν οι άνθρωποι.

 

«Το Ντουμπάι είναι έρημος και έχει γίνει επιχειρηματικό κέντρο», επειδή έδωσε απλόχερα πολεοδομικά και φορολογικά κίνητρα, είπε. «Δεν έχει το Ντουμπάι τα μυαλά που έχει η Κύπρος» ή το κλίμα και τις φυσικές ομορφιές, ενώ δεν είναι καν μέσα στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης, όπως η Κύπρος.

«Οι προοπτικές μας, πιστεύω ακράδαντα, είναι απεριόριστες», συμπλήρωσε και πρόσθεσε ότι η Κύπρος έχει τις δυνατότητες να πρωτοπορεί και οι άλλοι να την ακολουθούν.

Όπως ανέφερε, τα χειρότερα τα αφήσαμε πίσω μας και οι καλύτερες μέρες είναι μπροστά μας. «Χρειάζεται σύνεση, σοβαρότητα, επαγγελματισμό και θα έρθουν οι καλύτερες μέρες για την Κύπρο μας», ανέφερε.

Είπε ακόμη ότι η Κύπρος, λόγω μεγέθους, δεν μπορεί να γίνει βιομηχανική χώρα, αλλά πρέπει να επενδύσει στα μυαλά και στην ποιότητα των υπηρεσιών. «Ο τομέας των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών προσφέρεται για περαιτέρω ανάπτυξη», πρόσθεσε, ενώ παρά την κρίση, ο τομέας αυτός στέκει δυνατά.

Ανέφερε εξάλλου ότι ο ΔΗΣΥ σε συνεργασία με τον ΣΕΛΚ, την Κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα «θα πράξουμε ό,τι είναι αναγκαίο για να μπορεί η Κύπρος να παραμείνει ανταγωνιστική στον τομέα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών».

Ο Πρόεδρος του ΣΕΛΚ Δημήτρης Βάκης ανέφερε από την πλευρά του ότι υπάρχει περιθώριο ανάπτυξης του τομέα αυτού και μίλησε για την ανάγκη να περάσουν νομοθετήματα και να γίνουν αλλαγές στον τρόπο αντιμετώπισης του κράτους, σε σχέση με την παρακολούθηση, ανάπτυξη και στήριξη αυτών των υπηρεσιών.

«Μπορούμε να προσελκύσουμε πολλές πολυεθνικές» είπε ο κ. Βάκης, λέγοντας ότι ήδη δραστηριοποιούνται πολλές τέτοιες εταιρείες, αν και στο παρελθόν υπήρξαν πολύ περισσότερες.

Ανέφερε εξάλλου ότι οι ξένες εταιρίες θεωρούν την Κύπρο μια καλή βάση για τις εργασίες και την ανάπτυξη των επενδύσεών τους στην Κύπρο ή στο εξωτερικό, λόγω των προσφερόμενων υπηρεσιών και του νομοθετικού πλαισίου.

Προσβλέπουν, συνέχισε, στην περαιτέρω ανάπτυξη των παρεχόμενων υπηρεσιών και στην ενδυνάμωση της παρακολούθησης των εργασιών, ώστε να νιώθουν ότι η Κύπρος αποτελεί μια ασφαλή βάση για τις λειτουργίες τους εντός της ΕΕ αλλά και στις γύρω χώρες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top