Πυρκαγιές σε Πέγεια και Νέο Χωριό: Υπό πλήρη έλεγχο - Βρήκαν τα αίτια για την μια , έρευνες για την άλλη

Πυρκαγιές σε Πέγεια και Νέο Χωριό: Υπό πλήρη έλεγχο - Βρήκαν τα αίτια για την μια , έρευνες για την άλλη

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι σήμερα Σάββατο 08 Ιουνίου, 2024 και ώρα 15:00 εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην περιοχή «Μεσάνη» εντός των ορίων του Δήμου Πέγειας.

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στις 18:00, καίγοντας έκταση 3 εκταρίων με χαμηλή άγρια βλάστηση.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν 30 άτομα του Τμήματος Δασών με 7 πυροσβεστικά οχήματα και 5 προωθητές γαιών, ενώ από αέρος συνέδραμε και 1 πυροσβεστικό αεροπλάνο του Τμήματος Δασών. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία συνέδραμε στην κατάσβεση με 4 άτομα και 2 πυροσβεστικά οχήματα.

Στην περιοχή θα παραμείνουν δασοπυροσβεστικές δυνάμεις για αποφυγή τυχόν αναζωπύρωσης.

Τα αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς διερευνώνται.

Όσον αφορά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε περιοχή της κοινότητας Νέου Χωριού της Επαρχίας Πάφου το Σάββατο 8 Ιουνίου, 2024 και ώρα 17:30 η επέμβαση των δασοπυροσβεστικών δυνάμεων ήταν άμεση, με αποτέλεσμα η πυρκαγιά να τεθεί υπό έλεγχο στις 18:15, καίγοντας έκταση 1 δεκαρίου με σιτηρά.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν 6 άτομα του Τμήματος Δασών με 2 πυροσβεστικά οχήματα, 6 άτομα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 3 οχήματα καθώς και ένα πυροσβεστικό όχημα της Κοινότητας Νέου Χωριού.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από μηχανική βλάβη σε διερχόμενο όχημα εντός αγροτικού δρόμου και επεκτάθηκε σε παρακείμενο χωράφι.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κύμα επιθέσεων από Ιράν και Λίβανο στο Ισραήλ, χτυπήματα σε χώρες του Κόλπου - Σε επιφυλακή η Κύπρος

Κύμα επιθέσεων από Ιράν και Λίβανο στο Ισραήλ, χτυπήματα σε χώρες του Κόλπου - Σε επιφυλακή η Κύπρος

Η Μέση Ανατολή έχει πάρει φωτιά και η κατάσταση παραμένει ανεξέλεγκτη με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ να εξαπολύουν συνεχείς επιθέσεις σε Ιράν και Λίβανο, την ώρα που η Τεχεράνη και η Χεζμπολάχ χτυπούν στο Τελ Αβίβ και στις χώρες του Κόλπου.  Παράλληλα σε επιφυλακή παραμένει η Κύπρος, με τις βρετανικές βάσεις να έχουν τεθεί σε καθεστώς αυξημένης ετοιμότητας, ενώ την ίδια ώρα αφίχθηκαν και ελικόπτερα τύπου Wildcat. Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις πιο κάτω:

BEST OF TOTHEMAONLINE