ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο 55,48% το μερίδιο Eurobank στην Ελληνική με εξαγορά νέων μετοχών

Στο 55,48% το μερίδιο Eurobank στην Ελληνική με εξαγορά νέων μετοχών

Στο 55,48% ανέβασε το μερίδιό της η Eurobank στην Ελληνική Τράπεζα, καθώς ανακοίνωσε την αγορά επιπρόσθετων 240.303 μετοχών την Τρίτη, συνολικής αξίας περίπου €0,62 εκ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η Eurobank S.A., θυγατρική της Eurobank Ergasias Services and Holdings S.A., αγόρασε 240.303 μετοχές στην Ελληνική Τράπεζα Δημόσια Εταιρεία Λτδ στην τιμή €2,56 ανά μετοχή, για συνολικό ποσό περίπου €0,62 εκ.

Μετά και από αυτή την εξαγορά, η Eurobank, κατέχει άμεσα 229.029.857 μετοχές, που αντιπροσωπεύουν το 55.48% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου και του δικαιώματος ψήφου στην Ελληνική.

Ανταμοιβή στους συνεπείς πελάτες στεγαστικών

Επιπρόσθετα, η Eurobank Κύπρου είχε ανακοινώσει τον Μάιο του 2023 πρωτοβουλία υποστήριξης, αλλά και ανταμοιβής των πελατών της, ιδιωτών συνεπών δανειοληπτών, με μείωση του τελικού επιτοκίου των στεγαστικών δανείων κατά 50 μονάδες βάσης.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η ενέργεια αυτή είχε ως αποκλειστικό σκοπό να στηρίξει τα κυπριακά νοικοκυριά σε μια περίοδο ψηλών δανειστικών επιτοκίων, "αποδεικνύοντας και έμπρακτα τη διαχρονική προσπάθεια της Eurobank Κύπρου για ανάληψη πρωτοβουλιών σε μια οικονομική περίοδο με ιδιαίτερες προκλήσεις".

Από την ενέργεια έχουν επωφεληθεί σχεδόν 1.400 ιδιώτες πελάτες της Τράπεζας. Το σχέδιο ίσχυε για τη περίοδο από 01/6/2023 μέχρι και 31/5/2024 και σε αυτό εντάχθηκαν αυτόματα όλα τα φυσικά πρόσωπα δανειολήπτες εξυπηρετούμενων στεγαστικών δανείων για αγορά ή ανέγερση πρώτης κατοικίας, τα οποία τιμολογούνται με κυμαινόμενο επιτόκιο που συνδέεται είτε άμεσα είτε έμμεσα (μέσω των βασικών επιτοκίων της Τράπεζας) με το EURIBOR και ανεξάρτητα από την αγοραία αξία της πρώτης κατοικίας.

Όπως αναφέρει, η Τράπεζα θα προχωρήσει εντός των ημερών με την κατάθεση του ποσού στον τρεχούμενο λογαριασμό όλων των επηρεαζόμενων πελατών, αναλαμβάνοντας αποκλειστικά το σημαντικό κόστος αυτής της ενέργειας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πόσο προσβάσιμες είναι πραγματικά οι παραλίες σε ΑμεΑ; Πόσες υπάρχουν και ποιες ξεχωρίζουν;

«Γολγοθάς» η ενοικίαση κατοικίας: Σε ποιες χώρες παρατηρείται μείωση - Τι συμβαίνει στην Κύπρο

Άμεση ανάλυση BBC: Πώς η απόπειρα κατά Τραμπ αλλάζει τα δεδομένα για τις εκλογές στις ΗΠΑ

ΑΚΕΛ: Τα επικοινωνιακά λάθη, η αλλαγή ατζέντας και η εμφάνιση της Κοινωνικής Συμμαχίας

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Ο δράστης είναι ένας 20χρονος άνδρας από την ΠενσιλβάνιαΣοκαριστικές εικόνες από την απόπειρα δολοφονίας Τραμπ - Τι κατέγραψε ο φακός -Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Σοκαριστικές εικόνες από την απόπειρα δολοφονίας Τραμπ - Τι κατέγραψε ο φακός -Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Σοκαριστικές είναι οι εικόνες από το σημείο της απόπειρας δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top