ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μονή Αββακούμ: Γιατί καθυστερεί η διαδικασία - Φύλλο και φτερό τα οικονομικά του Μητροπολίτη Ησαΐα – Βίντεο  

Μονή Αββακούμ: Γιατί καθυστερεί η διαδικασία - Φύλλο και φτερό τα οικονομικά του Μητροπολίτη Ησαΐα – Βίντεο  

Η Ανακριτική Επιτροπή της Ιεράς Συνόδου ζήτησε από τον Μητροπολίτη Ταμασού να καταθέσει ό,τι έχει από πλευράς περιουσιακών στοιχείων, κάτι το οποίο σχετίζεται με τις καταγγελίες των μοναχών της Μονής Αββακούμ ότι του έδωσαν χρήματα.

Ο θεολόγος Θεόδωρος Κυριακού μιλώντας στο sigma στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» ανέφερε ότι «φαίνεται ότι ο άνθρωπος είναι καθαρός γιατί και να διακινούνταν από χέρι σε χέρι λεφτά κάπου θα φαίνονταν, στους λογαριασμούς, στον τρόπο διαχείρισης ή στον τρόπο εξόδων»

«Φαίνεται ότι έγινε μια πολύ καλή έρευνα και το αποτέλεσμα είναι ότι φαίνεται πως είναι καθαρός. Οι καταγγελίες των μοναχών ότι του έδωσαν λεφτά δεν ευσταθούν. Ήταν αντίδραση μετά που καταγγέλθηκαν οι ίδιοι», πρόσθεσε.

Μεταξύ άλλων σημείωσε πως το θέμα θα έχει συνέχεια σχολιάζοντας μάλιστα και τον έλεγχο που διενήργησε η Επίτροπος Προστασίας Δικαιωμάτων Προσωπικού Χαρακτήρα, Ειρήνη Λοϊζίδου Νικολαΐδου, αναφορικά με τις κάμερες εντός της Μονής Οσίκου Αββακούμ.

Γιατί καθυστερεί η διαδικασία;

«Η επίτροπος προστασίας προσωπικών δεδομένων εντοπίζει προβλήματα όσο αφορά την συλλογή του μαρτυρικού υλικού που εξετάζει η ανακριτική επιτροπή που προήλθε μέσα από τις κάμερες και από τις ομολογίες», είπε χαρακτηριστικά.

«Το ερώτημα είναι εάν εφαρμόζονται τυπικά τα όσα αναφέρει η νομοθεσία περί προσωπικών δεδομένων, πχ μια ομοφυλοφιλική σεξουαλική σχέση σε ένα μοναστήρι, για το κράτος είναι αδιάφορη εντελώς, για την εκκλησία όμως είναι κολάσιμη και αυτοί που συμμετέχουν τιμωρούνται. Εάν εφαρμοστεί η νομοθεσία τυπικά πώς θα έχουμε συλλογή μαρτυρικού  υλικού όσο αφορά αυτή την κολάσιμη για την εκκλησία συμπεριφορά; Ο φόβος γύρω από την προστασία προσωπικών δεδομένων μπορεί να καλύψει τέτοιες συμπεριφορές; Θα λέμε ότι δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε άλλα μέσα άρα δεν μπορούν να βγουν προς τα έξω αυτά τα πράγματα;», τόνισε.

Καταλήγοντας, επισήμανε πώς στη συγκεκριμένη περίπτωση «υπάρχει μία σύγκρουση»

«Από την μία είναι η προστασία των προσωπικών δεδομένων και από την άλλη υπάρχει και μία άλλη ουσία που αφορά την εκκλησία. Μήπως έπρεπε αυτό το κομμάτι το αποκλειστικό που αφορά την εκκλησία να μην είναι κάτω από τον έλεγχο της αρχής της προστασίας προσωπικών δεδομένων;», κατέληξε.

Δείτε το απόσπασμα:

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θεολόγος στο «Τ»: Γίνονται συζητήσεις στο παρασκήνιο για φάγωμα Ησαΐα - Δεν θα τεθεί θέμα ενώπιον της Ιεράς Συνόδου

Α. Δημητρίου για Metamax: «Ξεκάθαρα θύμα της απάτης ο 48χρονος συλληφθείς» - Έχασε περίπου 20 χιλ. ευρώ

Ορεινά θέρετρα: Αυτά τα προβλήματα αντιμετωπίζουν – Τι συμβαίνει με τις κρατήσεις Αυγούστου

Power of Love: Ο νέος παίκτης έχει εξοργίσει το Twitter: «Καλέ, αυτός είναι χειρότερος από τον Νίκο»

Μετεωρολογικός Λειτουργός στο «Τ»: Ετοιμαστείτε για άνοδο της θερμοκρασίας – Πότε να περιμένουμε μείωση και πότε κίτρινες προειδοποιήσεις

Πόθεν Έσχες: Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι βουλευτές - Επιχειρηματίες, γαιοκτήμονες και… καταχρεωμένοι

Έφυγε αναπάντεχα από την ζωή ο 15χρονος Αντώνης - Ο συγκινητικός αποχαιρετισμός των οπαδών της ΟμόνοιαςΜέτσολα: «Το Κυπριακό να λυθεί με ευρωπαϊκό τρόπο»

Μέτσολα: «Το Κυπριακό να λυθεί με ευρωπαϊκό τρόπο»

Το Κυπριακό πρέπει να λυθεί με ευρωπαϊκό τρόπο, δήλωσε η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, καταδικάζοντας τα 50 χρόνια τουρκικής εισβολής και κατοχής, ενώπιον της Ολομέλειας στο Στρασβούργο το μεσημέρι της Τετάρτης. Στη συνέχεια έδωσε τον λόγο και σε Κύπριους Ευρωβουλευτές για να τοποθετηθούν με αφορμή την επέτειο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top