ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανησυχούν τα αυξημένα περιστατικά κοκκύτη και ιλαρά στο Μακάρειο – Τι πρέπει να προσέξουν οι γονείς

Ανησυχούν τα αυξημένα περιστατικά κοκκύτη και ιλαρά στο Μακάρειο – Τι πρέπει να προσέξουν οι γονείς

Αυξημένα είναι τα περιστατικά κοκκύτη και ιλαρά στην Κύπρο, με την πληρότητα των παιδιατρικών θαλάμων στο Μακάρειο Νοσοκομείο, να βρίσκεται στο 70%.

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Μακάρειου Νοσοκομείου, Δρ. Αβραάμ Ηλία, ανέφερε ότι η πληρότητα βρίσκεται στο 70% των παιδιατρικών θαλάμων.   

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην ιστοσελίδα μας, πρόκειται για περιστατικά τα οποία παρατηρούνται κάθε χρόνο, προσθέτοντας ότι τα περισσότερα αντιμετωπίζονται εκτός νοσοκομείου, διότι θεωρούνται ήπιες λοιμώξεις είτε του γαστρεντερικού, είτε του αναπνευστικού.

Παράλληλα ανέφερε ότι υπάρχουν παιδιά στη κοινότητα τα οποία νοσούν με κοκκύτη, που είναι βρέφη με μικροβιακές πνευμονίες.

Όπως σημείωσε ο Δρ. Ηλία, είναι αυξημένος ο αριθμός των παιδιών που νοσούν με πνευμονίες και πρόσθεσε ότι ο λόγος είναι κάποιο στέλεχος ενός μικροβίου που λέγεται πνευμονόκοκκος, ο οποίος φαίνεται να είναι ανθεκτικός στα εμβόλια που γίνονται στα παιδιά.

Συμβουλές για τους γονείς και τα παιδιά

Ο Δρ. Ηλία συμβουλεύει τους γονείς να μην αφήνουν τα παιδιά εκτεθειμένα και παρατεταμένα στον ήλιο όπως επίσης και να μην αφήνουν τρόφιμα έξω από το ψυγείο διότι λόγω των υψηλών θερμοκρασιών τα τρόφιμα αλλοιώνονται με αποτέλεσμα τα παιδιά να είναι ευάλωτα στην εκδήλωση γαστρεντερίτιδας. Σημείωσε επίσης ότι, όταν τα παιδιά είναι άρρωστα πρέπει να μένουν περιορισμένα στο σπίτι αλλά και να αερίζονται περιοδικά οι κλιματιζόμενοι χώροι.

Την ίδια ώρα πρόσθεσε πως θα πρέπει να κάνουν κατανάλωση άφθονων υγρών, φρούτων και λαχανικών.

Αυτό που ανησυχεί, όπως δήλωσε ο Δρ. Ηλία, είναι τα αυξημένα περιστατικά κοκκύτη και ιλαρά και πρόσθεσε ότι αυτό που χρειάζεται είναι ο εμβολιασμός των παιδιών ενώ για τον κοκκύτη σημείωσε ότι θα πρέπει να εμβολιάζονται και οι εγκυμονούσες και το στενό οικογενειακό περιβάλλον ώστε να προφυλαχτούν τα νεογνά, κατέληξε.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Απλήρωτα χιλιάδες εξώδικα από τις κάμερες: Το νέο αυστηρό σύστημα και η αναμονή για τα κλιμακωτά πρόστιμα

• Καύσιμα: Καλά τα νέα για τους καταναλωτές – Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια – Πίνακες

• Φόνος Ορμήδεια: Δηλώνει αθώος στην κατηγορία της ανθρωποκτονίας ο Αντωνίου - Αναβλήθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης

• Έμπλεξε 22χρονος: Νόμιζε ότι οδηγούσε... αεροπλάνο με την ταχύτητα που πήγαινε - Δεν είχε ούτε άδεια

• Στα χέρια της Αστυνομίας 55χρονος: Επιτέθηκε σε 48χρονο με εργαλείο οικοδομών και τον έστειλε στο νοσοκομείο

• Κάνει «θραύση» η κυπριακή ταινία στο Netflix - Κατέκτησε την πρωτιά με εκατομμύρια θεάσειςΔεν υπάρχει σχέδιο των ΗΕ  για το κυπριακό- Ξεκαθαρίζουν Αθήνα και Λευκωσία

Δεν υπάρχει σχέδιο των ΗΕ για το κυπριακό- Ξεκαθαρίζουν Αθήνα και Λευκωσία

Διευκρινίσεις σε ότι αφορά τις δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου της Ελλάδας Παύλου Μαρινάκη περί σχεδίου στο κυπριακό, δίνουν Αθήνα και Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top