ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εκπτώσεις: Πως να ξεχωρίσεις τις πραγματικές από τις πλασματικές - Όσα αναφέρει αρμόδιος στο «Τ»

Εκπτώσεις: Πως να ξεχωρίσεις τις πραγματικές από τις πλασματικές - Όσα αναφέρει αρμόδιος στο «Τ»

Ξεκάθαρο το τοπίο όσον αφορά τις πρακτικές εκπτώσεων και προσφορών τόσο για καταναλωτές όσο και για επιχειρήσεις μετά τον οδηγό που παρουσίασε το Υπουργείο Εμπορίου, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα «εξαπάτησης».

Η νέα πολιτική για τις πρακτικές προσφορών και εκπτώσεων των επιχειρήσεων παρουσιάστηκε από το Υπουργείο, η οποία συντάχθηκε από την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή μέσω ενός εξειδικευμένου «Οδηγού Επιχειρήσεων».

Ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή Κωνσταντίνος Καραγιώργη, μιλώντας στο ThemaOnline ανέφερε «Ως υπηρεσία θα θέλαμε να εξελίξουμε όλες τις διαδικασίες που υπάρχουν ώστε να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα του καταναλωτή. Επίσης να διασφαλίσουμε διαφάνεια στην αγορά και να χτίσουμε περαιτέρω εμπιστοσύνη μεταξύ καταναλωτή και επιχειρήσεων και τρίτον να διασφαλίσουμε ίσους όρους ανταγωνισμού στο εμπόριο».

Όπως ανέφερε ο κ.Καραγιώργης μέσα από καθημερινούς ελέγχους της Υπηρεσίας , μέσα από εκπαιδεύσεις και νομοθετικές πρακτικές που προκύπτουν στο Ευρωπαϊκο Δίκαιο, διαπιστώθηκε η ανάγκη για γενικότερη καθοδήγηση των επιχειρήσεων, καθώς ο τρόπος που παρουσιάζονται οι εκπτώσεις - προσφορές στην αγορά δεν είναι σωστές και δεν εφαρμόζονται οι νομοθεσίες. Ο κ.Καραγιώργης εξήγησε ότι υπάρχουν στρεβλώσεις και για αυτό λήφθηκε η απόφαση να διορθώσουν τα πιο πάνω με την δημιουργία του εν λόγω οδηγού.

Πρόκειται για έναν οδηγό σε κατανοητή γλώσσα, με πρακτικά παραδείγματα , ο οποίος απευθύνεται κυρίως στις επιχειρήσεις αλλά και στους καταναλωτές.

Τόνισε ότι πρόκειται να πραγματοποιηθεί εκστρατεία ενημέρωσης των καταναλωτών, με στοχευμένες ενέργειες, ώστε να είναι σε επαγρύπνηση και να αναγνωρίζουν το πραγματικό από το πλασματικό την περίοδο εκπτώσεων ή προσφορών.

Κάποια από τα βασικά παραδείγματα τα οποία αναφέρονται στον οδηγό είναι:

Πάντοτε πρέπει να αναγράφεται η προηγούμενη τιμή αλλά και η νέα τιμή ώστε να διαφαίνεται το πραγματικό όφελος του καταναλωτή.


Επίσης όταν ανακοινώνεται μια έκπτωση , θα πρέπει να αναγράφεται ως προηγούμενη τιμή η χαμηλότερη τιμή που είχε τις τελευταίες 30 ημέρες.

Εξίσου στις περιπτώσεις που παρέχεται ένα προϊόν δωρεάν, όπως για παράδειγμα «5+1», θα πρέπει ο καταναλωτής να γνωρίζει την τιμή που έχει κάθε προϊόν όταν πωλείται μεμονωμένα, ώστε να μπορεί να διαπιστώσει ότι όντως παίρνει δωρεάν το επιπρόσθετο ένα προϊόν.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Απλήρωτα χιλιάδες εξώδικα από τις κάμερες: Το νέο αυστηρό σύστημα και η αναμονή για τα κλιμακωτά πρόστιμα

• Καύσιμα: Καλά τα νέα για τους καταναλωτές – Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια – Πίνακες

• Φόνος Ορμήδεια: Δηλώνει αθώος στην κατηγορία της ανθρωποκτονίας ο Αντωνίου - Αναβλήθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης

• Έμπλεξε 22χρονος: Νόμιζε ότι οδηγούσε... αεροπλάνο με την ταχύτητα που πήγαινε - Δεν είχε ούτε άδεια

• Στα χέρια της Αστυνομίας 55χρονος: Επιτέθηκε σε 48χρονο με εργαλείο οικοδομών και τον έστειλε στο νοσοκομείο

• Κάνει «θραύση» η κυπριακή ταινία στο Netflix - Κατέκτησε την πρωτιά με εκατομμύρια θεάσειςΣτεγαστική πολιτική και τριτοβάθμια εκπαίδευση στην ατζέντα του Υπουργικού - Οι αναφορές του ΠτΔ πριν την έναρξη

Στεγαστική πολιτική και τριτοβάθμια εκπαίδευση στην ατζέντα του Υπουργικού - Οι αναφορές του ΠτΔ πριν την έναρξη

Θέματα που αφορούν τη στεγαστική πολιτική, αλλά και την τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι ανάμεσα στα ζητήματα που θα απασχολήσουν τη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top