ΕΛΛΑΔΑ

Ανοίγει για πρόσφυγες το ανενεργό στρατόπεδο Λιόση

Ανοίγει για πρόσφυγες το ανενεργό στρατόπεδο Λιόση

Τις πύλες του ανοίγει το ανενεργό στρατόπεδο Λιόση που βρίσκεται στα Άνω Λιόσια, το οποίο θα λειτουργήσει ως προσωρινός χώρος φιλοξενίας προσφύγων.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, έπειτα από συνεννόηση με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το στρατόπεδο εντάσσεται στον σχεδιασμό του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για την αποσυμφόρηση των κεντρικών πλατειών της Αθήνας, μέσα από την εύρεση χώρων προσωρινής διαμονής των προσφύγων.

Στην λογική αυτή που προανέφερε, λειτουργεί και το γήπεδο χόκεϊ στο Ελληνικό.

Η διαμόρφωση του στρατοπέδου έχει ξεκινήσει με στόχο να μεταφερθούν εκεί πρόσφυγες από την πλατεία Βικτωρίας το συντομότερο δυνατόν αφού η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας έχει πλέον βγει εκτός ελέγχου, με τον αριθμό των μεταναστών που κατασκηνώνουν στην πλατεία να αυξάνεται καθημερινά και τους κατοίκους της περιοχής να ζητούν την άμεση βοήθεια της πολιτείας για τη διαχείριση του ζητήματος.

Στην πλατεία Βικτωρίας, οικογένειες με μικρά παιδιά -στην πλειοψηφία τους Αφγανοί- κοιμούνται σε σκηνές ή στα πεζοδρόμια, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που στρώνουν  κουβέρτες και υπνόσακους μέσα στον σταθμό του Ηλεκτρικού. Πλέον, κάτοικοι και καταστηματάρχες της περιοχής εκφράζουν καθημερινά τις ανησυχίες τους για τις συνθήκες υγιεινής που επικρατούν.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top