ΕΛΛΑΔΑ

Νέα Δημοκρατία: Aνακοίνωσε την υποψηφιότητά του ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης

Νέα Δημοκρατία: Aνακοίνωσε την υποψηφιότητά του ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την Προεδρία της Νέας Δημοκρατίας

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ανακοίνωσε χθες επίσημα ότι θα είναι υποψήφιος για την Προεδρία της Νέας Δημοκρατίας. Από την επομένη του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουνίου, ανέλαβε προσωρινώς την ηγεσία της ΝΔ μετά την παραίτηση του έως τότε προέδρου Αντώνη Σαμαρά. Οδήγησε επίσης το κόμμα στην εκλογική μάχη της 20ης Σεπτεμβρίου, και τώρα διεκδικεί την εκλογή του στο ύπατο κομματικό αξίωμα.

«Δεν είμαι – δήλωσε – της σχολής του “να τα αλλάξουμε όλα” ή του “να τα γκρεμίσουμε όλα”. Αυτές οι προτάσεις είναι εύκολες και αρέσουν. Εγώ όμως πιστεύω στο κτίσιμο, στη γοητεία της επανεκκίνησης, γι’ αυτό και βλέπω τη ΝΔ με πολύ σεβασμό στην ιστορία της».

Πολιτικοί αναλυτές εντοπίζουν στα λόγια του κ. Μειμαράκη «μία στοχευμένη και προς τους αντιπάλους του επισήμανση στο ότι δεν είναι ουρανοκατέβατος στο κόμμα, αλλά παλιός και πιστός, στρατιώτης της».

Ενδεικτικά, μερικά σημεία από την δήλωσή του:

•  Ήμουν κοντά της στα πάνω της και στα κάτω της.
•  Δεν την βαρέθηκα ποτέ, ούτε απομακρύνθηκα ακόμη και όταν η ΝΔ ήταν στα κάτω της.
•  Ήμουν παρών και στα δύσκολα όπως και το φετινό εκλογικό καλοκαίρι που κλήθηκα να αναλάβω
•  Εις γνώσιν δυσκολιών και οργανωτικής διάλυσης που υπήρχε ανέλαβα το βαρύ φορτίο. Αντιθέτως, κάποιοι άλλοι αφού τους τίμησε η ΝΔ έγιναν υπουργοί και υφυπουργοί την εγκατέλειψαν. Κάποιοι συγκυβερνούν με τον ΣΥΡΙΖΑ και κάποιοι παρέμειναν αμέτοχοι στα κομματικά δρώμενα επειδή το κομματικό χρώμα είχε θαμπώσει.
•  Εγώ την υπηρέτησα ανεξαρτήτως του ποιος ηγείτο. Θεωρώ ότι είναι πυλώνας της δημοκρατίας.

Ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του, ο κ. Μεϊμαράκης, πρώην υπουργός Άμυνας, και Πρόεδρος της Βουλής επί κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας, κατέθεσε και τις απαιτούμενες από το καταστατικό του κόμματος υπογραφές υποστήριξης του από 50 εκ των μελών της Πολιτικής Γραμματείας της ΝΔ, πλην των 75 βουλευτών της στη παρούσα Βουλή.

Μέχρι στιγμής εκτός του κ. Μητσοτάκη, τις 50 υπογραφές έχουν συλλέξει δύο από τους ανθυποψηφίους του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Απόστολος Τζιτζικώστας. Ο τρίτος που επίσης έχει δηλώσει ότι θα διεκδικήσει την προεδρία, ο Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε χθες το πρωί ότι είναι κοντά στον στόχο, έχοντας συγκεντρώσει 40 υπογραφές. «Θα μαζέψω πενήντα», είπε, «και θα εκλεγώ και Πρόεδρος».

Σήμερα είναι η τελευταία μέρα για την συγκέντρωση των απαιτούμενων υπογραφών υποστήριξης, και εντός της ημέρας αναμένεται να γίνει και η επίσημη ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Kαιρός: Πότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - Η πρόγνωση μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top