ΕΛΛΑΔΑ

Αύριο κρίνεται η υποψηφιότητα του Άδωνη

Αύριο κρίνεται η υποψηφιότητα του Άδωνη

Αύριο το πρωί στις 09:00 θα κριθεί η τύχη της υποψηφιότητας του Άδωνι Γεωργιάδη, καθώς έπειτα από απόφαση του Ανδρέα Παπαμιμίκου θα συνεδριάσει η ΚΕΦΕ.

Νωρίτερα και πιο συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας αποφασίστηκε να κοπεί η υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη.

Μάλιστα στην ανακοίνωση που εκδόθηκε εξηγούνται οι λόγοι για τους οποίους κρίθηκε εκπρόθεσμη η συγκεκριμένη υποψηφιότητα:

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) της Νέας Δημοκρατίας διαπίστωσε ότι υποβλήθηκαν εμπρόθεσμα τρεις κλειστοί και σφραγισμένοι φάκελοι υποψηφιοτήτων για την εκλογή στο αξίωμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας από τα μέλη του κόμματος:

κ. Μεϊμαράκη Ευάγγελο – Βασίλειο του Ιωάννη

κ. Μητσοτάκη Κυριάκο του Κωνσταντίνου

κ. Τζιτζικώστα Απόστολο – Ιωάννη του Γεωργίου

Οι φάκελοι ανοίχτηκαν, ελέγχθηκε και διαπιστώθηκε η ύπαρξη του προβλεπομένου, από τη διάταξη του άρθρου 10, παρ. 3, του Καταστατικού του Κόμματος, αριθμού των 50 υπογραφών μελών της Πολιτικής Επιτροπής που υποστηρίζουν την υποψηφιότητα καθενός από τους υποψηφίους.

Στη συνέχεια θα επακολουθήσει έλεγχος της εγκυρότητας της κάθε υπογεγραμμένης πρότασης, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο από 24 Σεπτεμβρίου 2015 Πρακτικό και Απόφαση αρ. 2 της ΚΕΦΕ και στο «Αναλυτικό ενημερωτικό σημείωμα σχετικά με τη διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων, υποβολής και εκδίκασης ενστάσεων κατά υποψηφιοτήτων και ανακήρυξης των υποψηφίων για την εκλογή στο αξίωμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας», αντίγραφο του οποίου είχε παραδοθεί σε όλους τους ενδιαφερόμενους υποψηφίους.

Επιπλέον, η ΚΕΦΕ διαπίστωσε ότι υποβλήθηκε εκπρόθεσμα φάκελος υποψηφιότητας από το μέλος του κόμματος κ. Σπυρίδωνα – Άδωνι Γεωργιάδη. Με ομόφωνη απόφασή της η ΚΕΦΕ απέρριψε την εν λόγω υποψηφιότητα, λόγω του εκπροθέσμου της κατάθεσής της.

Πως αντέδρασε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Έντονη ήταν η αντίδραση του  Αδωνι Γεωργιάδης μόλις ενημερώθηκε το κόψιμο της υποψηφιότητάς του από την ηγεσία της ΝΔ.

Παράλληλα, αποκάλυψε,στο Twitter, ότι το έμαθε με άκοψο τρόπο, από τα δελτία ειδήσεων.

«Μαθαίνω από τις Ειδήσεις ότι έκοψαν για τα λίγα λεπτά καθυστέρησης την υποψηφιότητά μου. Εάν αυτό είναι αλήθεια λυπούμαι πραγματικά», ανήρτησε στο λογαριασμό του στο twitter.

Και αμέσως μετά ανακοίνωσε:

«Κατεβαίνω στην Συγγρού και θα ζητήσω δημόσια δήλωση των συνυποψηφίων μου, οι οποίοι είμαι βέβαιος ότι διαφωνούν!».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, στιγμές αργότερα, μετέβη στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην Συγγρού προκειμένου να υποβάλει ένσταση για τη μη έγκριση της υποψηφιότητάς του.

«Εγώ κατάλαβα ότι όλα είναι εντάξει.  Όταν έφτασα μου είπαν μην μπείτε μέσα γιατί είστε εκπρόθεσμος. Συνεδρίασαν είκοσι λεπτά και μετά με φώναξαν και μου είπαν ότι εξετάζεται ο φάκελος. Δεν θέλω να κατηγορήσω κανέναν», τόνισε.

«Στο αυτοκίνητο πληροφορήθηκα, όχι από το κόμμα μου δυστυχώς, αλλά από δημοσιογράφους, ότι απορρίφθηκε η υποψηφιότητά μου, γιατί ήρθα καθυστερημένος 6-8 λεπτά. Ζήτω συγγνώμη για την καθυστέρηση, έπεσα σε κίνηση στο δρόμο. Τη ΝΔ την αγαπάμε. Είμαι βέβαιος ότι όλοι θα προστατεύσουμε αυτή τη διαδικασία. Μίλησα με τους κ.κ Μεϊμαράκη και Τζιτζικώστα, οι οποίοι διαφωνούν με αυτή την απόφαση της ΚΕΦΕ και ζητούν να την επανεξετάσει. Δεν έχω βρει τον κ. Μητσοτάκη ακόμα, αλλά είμαι βέβαιος ότι έχει την ίδια άποψη», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top