Σταύρος Καλαφάτης: «Επιτακτική ανάγκη να ξεκινήσει νέα προσπάθεια για λύση»

Σταύρος Καλαφάτης: «Επιτακτική ανάγκη να ξεκινήσει νέα προσπάθεια για λύση»

Είναι επιτακτική ανάγκη να ξεκινήσει μια νέα προσπάθεια από τον ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών και να αξιοποιηθεί κάθε δυνατότητα, ώστε να βρεθεί λύση στο Κυπριακό, δήλωσε το Σάββατο το μέλος της αντιπροσωπείας της Βουλής των Ελλήνων και ΓΓ της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης.

Σε δηλώσεις του, μετά από την επιμνημόσυνη δέηση που πραγματοποιήθηκε στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας για τους πεσόντες του ’74, ο κ. Καλαφάτης είπε πως «πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή, σχεδόν μισή Κύπρος και ένα ευρωπαϊκό κράτος παραμένει κάτω από στρατιωτική κατοχή», για να προσθέσει πως «πρόκειται για μια κατάσταση που δεν μπορεί να γίνεται αποδεκτή, ούτε από την Ευρώπη, ούτε από τον Ελληνισμό, ούτε από τον Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών».

Σύμφωνα με τον Σταύρο Καλαφάτη «δεν μπορεί η Κύπρος, κράτος μέλος της ΕΕ, να παραμένει το μόνο διχοτομημένο ευρωπαϊκό έδαφος».

Όπως σημείωσε «είναι επιτακτική ανάγκη να ξεκινήσει μια νέα προσπάθεια από τον ΓΓ των ΗΕ και να αξιοποιηθεί κάθε δυνατότητα, για να βρεθεί λύση στο Κυπριακό, στη βάση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφάλειας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Εξανεμίζονται οι ελπίδες για ουσιαστικές συνομιλίες- Δριμεία επίθεση Τατάρ κατά Προέδρου Χριστοδουλίδη-Ταράζει τα «ήρεμα νερά» του Αιγαίου, η Άγκυρα

Κυπριακό: Εξανεμίζονται οι ελπίδες για ουσιαστικές συνομιλίες- Δριμεία επίθεση Τατάρ κατά Προέδρου Χριστοδουλίδη-Ταράζει τα «ήρεμα νερά» του Αιγαίου, η Άγκυρα

Για διπρόσωπη πολιτική κατηγορεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κατοχικός ηγέτης. Σε ένα νέο παραλήρημα που φαίνεται ότι συνδέεται με το πρόσφατο καταδικαστικό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, για την Τουρκία, ο Τατάρ επικαλείται μεταξύ άλλων, τις πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου Χριστοδουλίδη, ο οποίος είχε πει ότι έχουμε το κλειδί, έχουμε τη στρατηγική. Ο Τατάρ διερωτήθηκε ποια πόρτα ανοίγει αυτό το κλειδί, σημειώνοντας ότι αυτό το κλειδί ανοίγει την πόρτα όπου τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα του τουρκοκυπριακού λαού έχουν τύχει σφετερισμού και συνεχίζεται η άδικη και παράνομη απομόνωση. 

BEST OF TOTHEMAONLINE