Τουρισμός: Ανησυχία από διαφορά μεταξύ αφίξεων και κρατήσεων – Ευοίωνες οι προβλέψεις για τον Αύγουστο

Τουρισμός: Ανησυχία από διαφορά μεταξύ αφίξεων και κρατήσεων – Ευοίωνες οι προβλέψεις για τον Αύγουστο

Σε δημοσίευμα της βρετανικής ταμπλόιντ εφημερίδας Daily Express, που αναφέρεται σε μείωση κρατήσεων τουριστών στην Κύπρο από τον Μάιο και μετά είναι ετεροχρονισμένο και δεν ανταποκρίνεται στη σημερινή εικόνα, αναφέρθηκε ο Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ, Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης, ο οποίος, σημείωσε τη διαφορά μεταξύ αφίξεων και κρατήσεων.

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο κ. Ρουσουνίδης εξήγησε ότι η τουριστική εισροή κινείται στα ίδια επίπεδα σε σχέση με την περσινή χρονιά κάτι το οποίο χαροποιεί τον τουριστικό τομέα διότι υπάρχουν πολλά προβλήματα και προκλήσεις.

Παράλληλα σημείωσε ότι υπάρχει διαφορά στην τουριστική εισροή στις διανυκτερεύσεις και αυτό οφείλεται διότι αρκετοί τουρίστες επιλέγουν να διανυκτερεύσουν είτε σε τουριστικά καταλύματα τύπου Airbnb είτε σε καταλύματα στις κατεχόμενες περιοχές.

Επιπρόσθετα, όπως δήλωσε, στις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης και της Βρετανίας, από τις οποίες η Κύπρος αντλεί τουριστική εισροή, υπάρχει οικονομική ύφεση και γι’ αυτό τον λόγο οι τουρίστες από αυτές τις περιοχές, έχουν μειώσει την διάρκεια των διανυκτερεύσεων τους σε σύγκριση με την περσινή χρονιά.

Συγκεκριμένα σημείωσε ότι είναι μειωμένο το κατά κεφαλήν έξοδο καθώς και η διάρκεια διαμονής τους και αυτό, όπως συμπλήρωσε, επηρεάζει ολόκληρο τον τομέα της φιλοξενίας, διότι τα κόστη και τα έξοδα υπερδιπλασιάστηκαν και έτσι υπάρχει διαφοροποίηση.

Ερωτηθείς για τις προβλέψεις για τον φετινό Αύγουστο αναμένεται τουλάχιστον σε τουριστική εισροή να είναι μία αντανάκλαση του περσινού.

Καταληκτικά ο Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ, ανέφερε ότι οι περιοχές που προτιμούν περισσότερο είναι κατά κύριο λόγο τα παραλιακά μέτωπα της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου και της Πάφου και κατά δεύτερο λόγο την Λεμεσό, την Λάρνακα και τις ορεινές περιοχές, κατέληξε.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Έντονες παρασκηνιακές διεργασίες στην ΕΔΕΚ - Καταθέτει υποψηφιότητα ο Κωστής Ευσταθίου-Σκέψεις από Σοφοκλέους και Μυριάνθους - Στηρίζει Μορφάκη ο Μαυρονικόλας

Έντονες παρασκηνιακές διεργασίες στην ΕΔΕΚ - Καταθέτει υποψηφιότητα ο Κωστής Ευσταθίου-Σκέψεις από Σοφοκλέους και Μυριάνθους - Στηρίζει Μορφάκη ο Μαυρονικόλας

Συναντήσεις μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, κατάθεση υποψηφιότητας από τον διαγραφέντα Κωστή Ευσταθίου, συναινετικές διαδικασίες οι οποίες για κάποια στελέχη και πρώην μέλη της ΕΔΕΚ, θα μπορούσαν να ενώσουν το κόμμα, όλα αυτά, συνθέτουν το σημερινό σκηνικό, ημέρα κατά την οποία, ο Κωστής Ευσταθίου, θα προχωρήσει στην απόφασή του, να καταθέσει ενώπιον του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, την υποψηφιότητά του, για την προεδρία του κόμματος. Μέχρι στιγμής, υποψήφιοι για την προεδρία της ΕΔΕΚ, είναι οι, Μορφάκης Σολομωνίδης και Μάριος Χαννίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE