ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πανηγυρισμοί Χάρη για οικονομία! Bγαίνουμε στις αγορές – Μειώθηκε η ανεργία τον Σεπτέμβριο

Πανηγυρισμοί Χάρη για οικονομία!  Bγαίνουμε στις αγορές – Μειώθηκε η ανεργία τον Σεπτέμβριο

Η επανάκτηση της πιστοληπτικής ικανότητας του κράτους επιβεβαιώνεται οριστικά με την έξοδο της Κύπρου στις διεθνείς αγορές δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.

Η επανάκτηση της πιστοληπτικής ικανότητας του κράτους επιβεβαιώνεται οριστικά με την έξοδο της Κύπρου στις διεθνείς αγορές δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.

Μιλώντας στο Τρίτο, εξήγησε ότι πρόκειται για την τρίτη έξοδο μέσα σε ενάμισυ χρόνο και την τελευταία πριν από την ολοκλήρωση του προγράμματος στήριξης της κυπριακής οικονομίας.

Ως εκ τούτου, σημείωσε, είναι αυτή που θα επιβεβαιώσει ότι η Κύπρος ως κράτος είναι πλέον σε θέση να χρηματοδοτεί τις ανάγκες της από τις διεθνείς αγορές.

Ο κύριος Γεωργιάδης εξέφρασε την εκτίμηση ότι έγκαιρα και με ασφάλεια η Κύπρος θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα στήριξης δίνοντας το θετικό σινιάλο προς την πραγματική οικονομία, γεγονός που σημαίνει, πρόσθεσε, ότι μπορούν πλέον να πραγματοποιηθούν επενδύσεις και αναπτύξεις.

Απαντώντας σε ερώτηση ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι στοχευμένα και μεθοδευμένα έχουν μειωθεί μια σειρά φόρων κυρίως στον τομέα των ακινήτων ενώ σημείωσε πως έχει ενισχυθεί η ανάπτυξη και έχει ανακοινωθεί ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο πρόγραμμα δημοσίων αναπτυξιακών έργων.

Μείωση 10,8% κατέγραψε η ανεργία τον Σεπτέμβριο 

Μείωση 4.652 προσώπων ή 10,8% κατέγραψε η ανεργία τον Σεπτέμβριο του 2015 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε την Τρίτη στη δημοσιότητα η Στατιστική Υπηρεσία Κύπρου.

Η μείωση αποδίδεται κυρίως στους τομείς των κατασκευών (μείωση 1.222 ανέργων), του εμπορίου (μείωση 818), της μεταποίησης (μείωση 734), των χρηματοπιστωτικών και ασφαλιστικών δραστηριοτήτων (μείωση 712), της εκπαίδευσης (μείωση 405) και στους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας (μείωση 617).

Ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων το Σεπτέμβριο 2015 μειώθηκε στα 41.917 πρόσωπα σε σύγκριση με 42.561 τον προηγούμενο μήνα, με βάση τα διορθωμένα για εποχικές διακυμάνσεις στοιχεία που δείχνουν την τάση της ανεργίας. Πρόκειται για τον μικρότερο αριθμό ανέργων που καταγράφηκε από την έναρξη της κρίσης τον Μάρτιο του 2013 όταν ο αριθμός των ανέργων βρισκόταν στους 41.065, ενώ τον Απρίλιο του 2013 οι άνεργοι είχαν ανέλθει στους 46.420

Με βάση τα στοιχεία που τηρούνται στα Επαρχιακά Γραφεία Εργασίας, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων στο τέλος Σεπτεμβρίου 2015, έφτασε τα 38.365 πρόσωπα.

Πηγή: ΡΙΚ / ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Οι ανακαλύψεις τις ΕΝΙ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) και τα σενάρια για αξιοποίηση των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων, καθώς και οι προτιμώμενες λύσεις για αποτελεσματική ικανοποίηση των εγχώριων ενεργειακών προτεραιοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top