ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αίσχος! Την απέλυσε επειδή ήθελε να θηλάζει το βρέφος της - «Να βγάζεις γάλα από το στήθος σου και να το ταΐζει άλλος!»

Αίσχος! Την απέλυσε επειδή ήθελε να θηλάζει το βρέφος της - «Να βγάζεις γάλα από το στήθος σου και να το ταΐζει άλλος!»

Σοβαρές καταγγελίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας από Κύπριες μάνες οι οποίες απολύθηκαν επειδή ήθελαν να θηλάζουν τα βρέφη τους.

Συγκεκριμένα, όπως γράφει η εφημερίδα «Πολίτης», η πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Μητρικού Θηλασμού δρ Ειρήνη Παφίτη δήλωσε πως, δυο γυναίκες έχασαν πρόσφατα την δουλεία τους επειδή ζήτησαν να έχουν την δυνατότητα να θηλάζουν τα βρέφη τους μετά τους έξι μήνες.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η άδεια μητρότητας που παραχωρείται σε αυτές τις περιπτώσεις είναι 16 βδομάδες. Εντούτοις, ο νόμος προβλέπει διευκολύνσεις σε περιπτώσεις που μητέρες θέλουν να συνεχίζουν να θηλάζουν και μετά την παρέλευση της συγκεκριμένης χρονικής περιόδου.

Όπως κατήγγειλε η δρ Παφίτη, τρίτεκνη μητέρα ζήτησε από  τον εργοδότη της να υπογράψει σχετικό έντυπο για παραχώρηση άδειας 7 εβδομάδων όπως προβλέπεται προκειμένου το βρέφος της να γίνει εξι μηνών. Η απάντηση του ήταν, «να βγάζεις γάλα από το στήθος σου και να το ταΐζει άλλος!», εξωθώντας την σε παραίτηση.

Στην άλλη περίπτωση μάνα ζήτησε από τον εργοδότη της μετά την άδεια μητρότητας, μια ώρα διάλλειμα το μεσημέρι τους πρώτους μήνες αφότου γέννησε, ώστε να πηγαίνει στο σπίτι και να θηλάζει το βρέφος της. Ο εργοδότης αρνήθηκε και η μητέρα οδηγήθηκε στην ανεργία.

Πάντως,  σε μια άλλη έρευνα που πραγματοποίησε το ΤΕΠΑΚ όσο αφορά τον μητρικό θηλασμό στην Κύπρο δείχνει ότι μεγάλο ποσοστών των μανάδων σταματούν να θηλάζουν τα μωρά τους ήδη από τον τέταρτο μήνα.   

Επιμέλεια: Tάσος Χριστοδούλου

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας για την υπόθεση του Εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου είδε χθες (10/05) το φως της δημοσιότητας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top