Επικοινωνία Χριστοδουλίδη - αλ Σίσι - Συμφώνησαν να παραμείνουν σε στενό συντονισμό για κρίση στη Μ. Ανατολή

Επικοινωνία Χριστοδουλίδη - αλ Σίσι - Συμφώνησαν να παραμείνουν σε στενό συντονισμό για κρίση στη Μ. Ανατολή

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Abdel Fattah El-Sisi.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν τις πρόσφατες εξελίξεις στην περιοχή και ιδιαίτερα την επιτακτική ανάγκη αποφυγής περαιτέρω κλιμάκωσης και ολοκλήρωσης της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός, απελευθέρωσης των ομήρων και κρατουμένων.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης επανέλαβε τη βαθιά του ανησυχία για τη δεινή κατάσταση στη Γάζα, εξέφρασε τη λύπη του για τις απώλειες αμάχων και υπογράμμισε τον σημαντικό και συνεχή διαμεσολαβητικό ρόλο του Προέδρου Αλ Σίσι για επίτευξη συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης υπογράμμισε την ετοιμότητα της Κύπρου να εφαρμόσει τον αξιόπιστο ρόλο της ως ανθρωπιστικός κόμβος σε περιόδους ανάγκης, πάντα σύμφωνα με την αρχή της πολιτικής της να αποτελεί μέρος της λύσης και με στόχο την προώθηση συνθηκών ειρήνης και σταθερότητας.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης και ο Πρόεδρος Σίσι συμφώνησαν να παραμείνουν σε στενό συντονισμό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Μήνυμα Λετυμπιώτη σε Άγκυρα: «Ξεχάστε τα δύο κράτη» – Πότε ανάβει πράσινο για την κρίσιμη διάσκεψη

Μήνυμα Λετυμπιώτη σε Άγκυρα: «Ξεχάστε τα δύο κράτη» – Πότε ανάβει πράσινο για την κρίσιμη διάσκεψη

Στην τελική ευθεία για τη σύγκληση μιας άτυπης πολυμερούς διάσκεψης φαίνεται πως εισέρχεται το Κυπριακό, με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη, να προσδιορίζει χρονικά το ορόσημο των εξελίξεων.