Νέα θεωρία: Η ζωή στη Γη μπορεί να ξεκίνησε από... κεραυνούς

Νέα θεωρία: Η ζωή στη Γη μπορεί να ξεκίνησε από... κεραυνούς

Η επιστημονική κοινότητα είναι ενθουσιασμένη με μια νέα πρωτοποριακή θεωρία που υποστηρίζει ότι οι κεραυνοί μπορεί να έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην προέλευση της ζωής στη Γη.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, αυτά τα ισχυρά φυσικά φαινόμενα θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν τις χημικές αντιδράσεις που ήταν απαραίτητες για τη δημιουργία των δομικών στοιχείων της ζωής πριν από δισεκατομμύρια χρόνια.

«Η προέλευση της ζωής είναι ένα από τα μεγάλα αναπάντητα ερωτήματα», δήλωσε ο George M. Whitesides, κύριος συγγραφέας της μελέτης και καθηγητής χημικής βιολογίας. Τόνισε το μυστήριο του πώς τα βασικά συστατικά της ζωής προέκυψαν αυθόρμητα στην πρώιμη ιστορία της Γης.

Η νέα αυτή έρευνα βασίζεται σε μια υπάρχουσα υπόθεση ότι τα πρώτα βιομόρια σχηματίστηκαν μέσω της αλληλεπίδρασης του νερού, των ηλεκτρολυτών και των κοινών αερίων. Ενώ ορισμένες θεωρίες έχουν προτείνει ότι αυτά τα βασικά στοιχεία μεταφέρθηκαν στη Γη από έναν αστεροειδή, η θεωρία του κεραυνού προσφέρει μια πιο απλή και αληθοφανή εξήγηση. Η μελέτη υποδηλώνει ότι ο κεραυνός θα μπορούσε να έχει παράσχει την απαραίτητη ενέργεια για την εκκίνηση αυτών των χημικών αντιδράσεων, καθώς και μια πηγή αερίων άνθρακα και αζώτου που είναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωση των βιομοριακών δομών.

Η ανακάλυψη αυτή όχι μόνο ρίχνει φως στο μακρινό παρελθόν της Γης, αλλά έχει επίσης συναρπαστικές συνέπειες για τη μελλοντική εξερεύνηση της ζωής πέρα από τον πλανήτη μας. Ο επικεφαλής συγγραφέας Haihui Joy Jiang σημείωσε ότι αστραπές έχουν παρατηρηθεί και σε άλλους πλανήτες, όπως ο Δίας και ο Κρόνος, και ότι η χημεία που προκαλείται από πλάσμα θα μπορούσε να υπάρχει σε περιβάλλοντα πολύ πέρα από το ηλιακό μας σύστημα.

ΠΗΓΗ: Gazzetta.gr

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Το Ισραήλ ξεκίνησε να σχεδιάζει τις επιθέσεις κατά του Ιράν τον Δεκέμβριο - Πότε ενημερώθηκε ο Τραμπ

LIVE: Το Ισραήλ ξεκίνησε να σχεδιάζει τις επιθέσεις κατά του Ιράν τον Δεκέμβριο - Πότε ενημερώθηκε ο Τραμπ

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες «αδειάζουν» Νετανιάχου – Τραμπ για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Σε κοινή δήλωση των G7 αναφέρεται ότι το Ιράν δεν πρέπει να αποκτήσει πυρηνικό όπλο και γίνεται λόγος για «ανάγκη αποκλιμάκωσης». Την ίδια στιγμή όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στις ΗΠΑ καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ αναχώρησε εσπευσμένα από τον Καναδά που γινόταν η Σύνοδος των G7 για να επιστρέψει στην Ουάσιγκτον εξαιτίας των «εξελίξεων στη Μέση Ανατολή», ενώ αυξάνονται οι φόβοι από τις δηλώσεις του για εκκένωση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE