Έκκληση ΔΣΜΚ για περιορισμό κατανάλωσης ηλεκτρισμού μέχρι τις 10μμ λόγω βλάβης

Έκκληση ΔΣΜΚ για περιορισμό κατανάλωσης ηλεκτρισμού μέχρι τις 10μμ λόγω βλάβης

Έκκληση στο κοινό να περιορίσει την κατανάλωση ηλεκτρισμού μεταξύ των ωρών 18:00 – 22:00, κάνει ο Διαχειριστής Συστήματος Μεταφοράς Κύπρου, ώστε να μειωθούν οι αναγκαίες περικοπές ηλεκτρικής ενέργειας, μετά από βλάβες που σημειώθηκαν στο σύστημα παραγωγής.

Σύμφωνα με ενημέρωση, ο ΔΣΜΚ εφαρμόζει εκ περικοπής περικοπή καταναλωτικού φορτίου παγκύπρια, η διάρκεια των περικοπών δεν αναμένεται να ξεπερνά τα 40 λεπτά.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο εκτελών χρέη εκπροσώπου Τύπου της ΑΗΚ, Δημήτρης Ναθαναήλ, η φύση της βλάβης είναι τέτοια που επηρεάζει περιοχές ανά το παγκύπριο. Σημείωσε ότι τα συνεργεία της ΑΗΚ ήδη βρίσκονται επί τόπου προσπαθώντας να επιλύσουν το πρόβλημα.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με ενημέρωση του Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς Κύπρου, στις 6:03μμ σημειώθηκε τεχνική βλάβη στο Σύστημα Παραγωγής, που είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια της Μονάδας Παραγωγής ΑΤ/Σ 3 στον Ηλεκτροπαραγωγό Σταθμό Βασιλικού φορτισμένη στα 54 MW, με επακόλουθο την απόρριψη καταναλωτικού φορτίου σε διάφορες περιοχές της Κύπρου.

Άλλη τεχνική βλάβη στο Σύστημα Παραγωγής σημειώθηκε και στις 5:29μμ, που είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια της Μονάδας Παραγωγής ΑΤ/Σ 4 στον Ηλεκτροπαραγωγό Σταθμό Δεκέλειας. Σύμφωνα με τον ΔΣΜΚ η απώλεια Παραγωγής δεν προκάλεσε απόρριψη καταναλωτικού φορτίου.

Στο μεταξύ, στην ιστοσελίδα της ΑΗΚ αναφέρεται ότι λόγω τεχνικού προβλήματος έχει προσωρινά διακοπεί η επικοινωνία με το Κέντρο Τηλεξυπηρέτησης πελατών της ΑΗΚ και καταβάλλονται προσπάθειες για αποκατάσταση της βλάβης το συντομότερο δυνατό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

TEASER: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης μιλάει αποκλειστικά στο ThemaOnline μέσα από το προεδρικό αυτοκίνητο- Όλη η συνέντευξη, Παρασκευή στις 10:00

TEASER: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης μιλάει αποκλειστικά στο ThemaOnline μέσα από το προεδρικό αυτοκίνητο- Όλη η συνέντευξη, Παρασκευή στις 10:00

Για πρώτη φορά, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, παραχώρησε συνέντευξη μέσα από το προεδρικό αυτοκίνητο, στη διαδρομή προς την Πάφο, αποκλειστικά στο ThemaOnline.

BEST OF TOTHEMAONLINE