ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπ. Εργασίας: Υψηλή προτεραιότητα τα θέματα ευάλωτων ομάδων

Υπ. Εργασίας: Υψηλή προτεραιότητα τα θέματα ευάλωτων ομάδων

Στόχος του Υπουργείου είναι να επιτευχθεί στον μέγιστο δυνατό βαθμό, η εξάλειψη των εμποδίων που τους απομονώνουν από τους άλλους πολίτες.

Το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων θέτει πάντα σε θέση υψηλής προτεραιότητας τα θέματα που αφορούν στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, επαγρυπνώντας διαρκώς για τη διασφάλιση σε αυτές αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης και τη σταθερή βελτίωση τους. 

Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων,  η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου σε χαιρετισμό της στο 22ο Πανηγύρι Χαράς που διοργανώνεται από το Ίδρυμα Θεοτόκος, στη Λεμεσό, τον οποίο ανέγνωσε η Επαρχιακός Λειτουργός Λεμεσού Φλώρα Μούστρα.

“Το Υπουργείο μας”, τόνισε η κ. Αιμιλιανίδου, “λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα, έτσι ώστε τα προγράμματα αυτά, να λειτουργούν σύμφωνα με πρόνοιες των σχετικών νομοθεσιών και κανονισμών”. Σε τακτά χρονικά διαστήματα, αρμόδιοι Λειτουργοί των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, επισκέπτονται τα προγράμματα αυτά, για να διασφαλίσουν την  αξιοπρέπεια και τον σεβασμό των εξυπηρετούμενων και της ποιότητας των υπηρεσιών που παρέχονται σε αυτούς.

Το Ίδρυμα Θεοτόκος, όπως ανέφερε, τυγχάνει ετήσιας χορηγίας από το Υπουργείο, μέσω των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, η οποία, το 2014, ανήλθε στο €1.240.000. Πέρα από το ποσό αυτό, έλαβαν €500.000 περίπου για τα τροφεία και €13.500 από το Τμήμα Κοινωνικής Ενσωμάτωσης Ατόμων με Αναπηρίες του Υπουργείου μας.

Το Ίδρυμα Θεοτόκος στηρίζει παράλληλα το Υπουργείο Υγείας με την παραχώρηση χώρων για λειτουργία του Κέντρου Έγκαιρης Παιδικής Παρέμβασης και το Παιδείας και Πολιτισμού, το οποίο παραχώρησε το 2014 χορηγία ύψους €8.000 για τη λειτουργία κοινοτικού νηπιαγωγείου, καθώς και απόσπαση δυο εκπαιδευτικών. Συνολικά υπολογίζεται ότι 93% του προϋπολογισμού του Ιδρύματος καλύπτεται από το κράτος, είπε η Υπουργός Εργασίας, συγχαίροντας τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος και το προσωπικό, για την πολύτιμη προσφορά τους προς τα άτομα με νοητική αναπηρία, για τις ευκαιρίες που τους έχουν δώσει και συνεχίζουν να τους δίνουν σε καθημερινό επίπεδο μέσα από τα προγράμματα του λειτουργούν, για διαβίωση, αγωγή, απασχόληση και ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους.

Αποτελεί φιλοσοφία και πεποίθηση μας, τόνισε, τέλος, η κ. Αιμιλιανίδου, ότι τα άτομα με αναπηρίες έχουν δυνατότητες για δημιουργία και προσφορά, φτάνει να τους παραχωρηθούν τα απαραίτητα εφόδια και φυσικά η ευκαιρία που τους αξίζει, για να αξιοποιήσουν και να αναπτύξουν αυτές τις δυνατότητες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Στην Κύπρο η Ολγκίν: Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ ξεχωριστά - Δυο ώρες διαφορά η μια συνάντηση από την άλλη

Στην Κύπρο η Ολγκίν: Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ ξεχωριστά - Δυο ώρες διαφορά η μια συνάντηση από την άλλη

Στην Κύπρο ξανά προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ Μαρία Άνχελα Ολγκίν για συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κα τον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top