ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΟΤ: Σημαντική αύξηση των τουριστικών εσόδων τον Ιούλιο

ΚΟΤ: Σημαντική αύξηση των τουριστικών εσόδων τον Ιούλιο

Ικανοποιητική αύξηση της τάξης του 6,5% σημείωσαν τα τουριστικά έσοδα Ιουλίου 2015 σε σύγκριση με τον Ιούλιο 2014, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα η Στατιστική Υπηρεσία, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού.

Η ημερήσια δαπάνη παρουσιάζει και αυτή αύξηση 3,4%  τον Ιούλιο, σε αντίθεση με τη μέση διάρκεια παραμονής που παρουσιάζει μείωση 5,1%. Συνολικά, η μέση δαπάνη ανά περιηγητή υπολογίστηκε σε €825 ανά άτομο τον Ιούλιο 2015 σε σχέση με €841 ανά άτομο τον Ιούλιο 2014, προστίθεται.

Όσον αφορά το επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2015 η μείωση των εσόδων περιορίζεται σε 2,4% (€1.073 εκ. το 2015 σε σύγκριση με €1.100 εκ. την αντίστοιχη περίοδο του 2014). Αξίζει να σημειωθεί ότι η μείωση της ημερήσιας δαπάνης των περιηγητών στην Κύπρο είναι οριακή 0,6%, ενώ βασικός λόγος της μείωσης των εσόδων είναι η πτώση της μέσης διάρκειας παραμονής κατά 7,8% για την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2015 συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

Από τις κύριες αγορές, η δαπάνη επταμήνου των περιηγητών από το Ηνωμένο Βασίλειο σημειώνει αύξηση 1,5% η οποία αναλύεται σε σημαντική αύξηση κατά 9,4% στην ημερήσια τους δαπάνη και μείωση κατά 7,2% στη διάρκεια παραμονής. Αντίθετα, οι Ρώσοι περιηγητές που επισκέφτηκαν την Κύπρο την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2015 παρέμειναν κατά 7,1% λιγότερες ημέρες στο νησί, δαπανώντας 10,5% λιγότερα ημερησίως σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014, με αποτέλεσμα η μέση δαπάνη τους να παρουσιάζεται μειωμένη κατά 16,9% σε σχέση με την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2014.

Ο ΚΟΤ, καταλήγει η ανακοίνωση, εκφράζει την ικανοποίηση του για την αύξηση των τουριστικών εσόδων τον Ιούλιο και υπογραμμίζει, για μια ακόμα φόρα, τη σημαντικότητά τους, ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπόψη τα πολλαπλασιαστικά οφέλη που επιφέρει ο τουρισμός και την επίδραση του τομέα σε άλλους κλάδους της κυπριακής οικονομίας. Τέλος, τονίζει ότι τα έσοδα από τον τουρισμό αποτελούν έναν εκ των σημαντικότερων παραγόντων για ανάκαμψη και ανάπτυξη κυπριακής οικονομίας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Πάνε στο Δικαστήριο μοναχοί και δωρητές για τα λεφτά στο χρηματοκιβώτιο - Τι έγινε με τις ενστάσεις στην Ανακριτική

Μείωση επιτοκίων: Ο λόγος που βρίσκεται στον «αέρα» - Ποιες οι σκέψεις της ΕΚΤ και τα σενάρια – Όσα αναφέρει οικονομολόγος στο «Τ»

Έμπλεξε 23χρονος: Συνελήφθη για οπλοφορία - Στα χέρια της Αστυνομίας και ανήλικος

Ετοιμαστείτε για «καυτές» μέρες: Πότε έρχεται νέα άνοδος της θερμοκρασίας - Συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα

«Θα στείλω όταν φτάσω» - Συγκινεί το νέο τραγούδι για τα Τέμπη



ΠτΔ: Διορίζει ποινικούς ανακριτές για την υπόθεση του Θανάση Νικολάου

ΠτΔ: Διορίζει ποινικούς ανακριτές για την υπόθεση του Θανάση Νικολάου

Στο Κυπριακό, αλλά και στην υπόθεση του Θανάση αναφέρθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top