Υπό κράτηση μέχρι 17/10 Πορτογάλος εκζητούμενος φυγόδικος

Υπό κράτηση μέχρι 17/10 Πορτογάλος εκζητούμενος φυγόδικος

Υπό κράτηση, μέχρι το Δικαστήριο να αποφασίσει την έκδοσή του στην Πορτογαλία, τελεί ο 42χρονος Πορτογάλος εκζητούμενος φυγόδικος, που συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας, δυνάμει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, έξω από την Πρεσβεία της χώρας του.

Σύμφωνα με πληροφόρηση που έλαβε το ΚΥΠΕ από το Γραφείο Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας, μετά από δημοσίευμα του Philenews, το πρωί της Δευτέρας συνελήφθη έξω από την Πρεσβεία της Πορτογαλίας, 42χρονος υπήκοος Πορτογαλίας, που διέμενε στη Λεμεσό, καθώς εναντίον του εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, που εκδόθηκε από δικαστική αρχή της Πορτογαλίας, στις 27 Μαΐου 2024.

Η λειτουργός του Γραφείου Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας διευκρίνισε ότι στο περιεχόμενο του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, αναφέρεται ότι ο εκζητούμενος, το 2012, στην Πορτογαλία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης εννέα ετών και έξι μηνών για αδικήματα απόπειρας ανθρωποκτονίας, ληστείας και ηλεκτρονικής απάτης.

Ο εκζητούμενος αφού εξέτισε ποινή φυλάκισης έξι ετών και πέντε μηνών αποφυλακίστηκε υπό όρους, οι οποίοι επέβαλλαν την παραμονή του στην Πορτογαλία για τα επερχόμενα τρία έτη, ωστόσο κατά παράβαση των όρων αποφυλάκισης τον Νοέμβριο του 2019 έφυγε από την Πορτογαλία και εγκαταστάθηκε στην Κύπρο.

Μετά τον εντοπισμό και τη σύλληψη του ο εκζητούμενος οδηγήθηκε ενώπιον του επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, το οποίο όρισε να παρουσιαστεί εκ νέου ενώπιον του για ακρόαση την 17 Οκτωβρίου 2024. Το Δικαστήριο διέταξε την κράτηση του μέχρι την ημερομηνία της ακρόασης του αιτήματος των πορτογαλικών αρχών να εκδοθεί στην Πορτογαλία, ως φυγόδικος προκειμένου να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

VIDEO - ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

VIDEO - ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

Για εμάς μοναδικός στόχος και επιδίωξη είναι η επανένωση επανένωση μέσω μιας λύσης που θα μετεξελίξει την Κυπριακή Δημοκρατία σε ένα σύγχρονο κράτος, κυρίαρχο σε όλη του την επικράτεια, χωρίς κατοχικό στρατό και χωρίς εγγυητές με επεμβατικά δικαιώματα, στο οποίο όλοι οι νόμιμοι πολίτες του θα έχουν τα ίδια ακριβώς δικαιώματα όπως οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πολίτες, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε τηλεοπτικό του μήνυμα για την επέτειο της Ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.