ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Κίνα για την «Οδό του Μεταξιού» ο Πρόεδρος

Στη Κίνα για την «Οδό του Μεταξιού» ο Πρόεδρος

Επίσκεψη στην Κίνα πραγματοποιεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.Στο Πεκίνο έφθασε νωρίς το πρωί της Τετάρτης.

Με πρόσκληση του Προέδρου της Κίνας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα συμμετάσχει και θα προσφωνήσει σήμερα την Ειδική Σύνοδο των Ασιατικών Πολιτικών Κομμάτων για την "Οδό του Μεταξιού".


Στο επίκεντρο των επαφών που θα έχει στην κινεζική πρωτεύουσα θα βρίσκονται το Κυπριακό, οι διμερείς σχέσεις Κύπρου-Κίνας, με ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα οικονομίας, και οι σχέσεις ΕΕ-Κίνας.

Κατά την παραμονή του στο Πεκίνο, ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κίνας, Σι Τζινπινγκ και θα συμμετάσχει στις εργασίες της Ειδικής Συνόδου των Ασιατικών Πολιτικών Κομμάτων για την Οδό του Μεταξιού.
 
Επίσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μιλήσει σε Πανεπιστήμιο του Πεκίνου.  


Στις 16 Οκτωβρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα προσφωνήσει το Επιχειρηματικό Φόρουμ, που διοργανώνει το ΚΕΒΕ, στο Πεκίνο.
Ακολούθως θα αναχωρήσει για τη Σαγκάη, όπου θα χαιρετίσει εκδήλωση που διοργανώνει ο Κυπριακός Σύνδεσμος Επιχειρηματικών Ανάπτυξης Γης.
Κατά τις επαφές του τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν ο υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, ο υπουργός Μεταφορών, Μάριος Δημητριάδης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης. Στην Κίνα θα μεταβεί επίσης και επιχειρηματική αποστολή από την Κύπρο.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επιστρέψει στην Κύπρο στις 19 Οκτωβρίου.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης χαρακτήρισε την επίσκεψη ιδιαίτερα σημαντική, σημειώνοντας πως «θεωρούμε ότι η Κίνα ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας έχει ρόλο να διαδραματίσει στο Κυπριακό».

Είπε ακόμα πως μέσα από τις συζητήσεις για τις διμερείς μας σχέσεις θα διερευνηθεί το ενδεχόμενο 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top