ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην κατεχόμενη Μύρτου το Σάββατο (17/10) ο Ερντογάν για τα εγκαίνια του έργου μεταφοράς νερού

Στην κατεχόμενη Μύρτου το Σάββατο (17/10) ο Ερντογάν για τα εγκαίνια του έργου μεταφοράς νερού

Ολες οι Τ/κ εφημερίδες αναφέρονται στην αυριανή(17/10) άφιξη του Τούρκου Προέδρου στα κατεχόμενα για τα εγκαίνια του έργου μεταφοράς νερού.

Διαφορετικά θέματα προβάλλει σήμερα ο τ/κ Τύπος πρωτοσέλιδα, αν και όλες οι εφημερίδες αναφέρονται στην αυριανή άφιξη του Τούρκου Προέδρου στα κατεχόμενα για τα εγκαίνια του έργου μεταφοράς νερού. Άλλα θέματα είναι η διάνοιξη του οδοφράγματος στη Δερύνεια, τα προβλήματα στον κατασκευαστικό τομέα, η απάντηση του αναισθησιολόγου που παύθηκε από το “δημόσιο” νοσοκομείο της Λευκωσίας, τα εσωκομματικά στο κόμμα Εθνικής Ενότητας, η εκδήλωση των εκπαιδευτικών στη “βουλή”, κά

H “Αφρίκα” (Αφρική), με τίτλο “Ο ήρωας δώρο”, δημοσιεύει μια φωτογραφία από το χώρο ταφής στρατιωτών του κατοχικού στρατού που στην είσοδο γράφει “Εδώ κείτονται οι ήρωες που έκανε δώρο η μητέρα πατρίδα στα χώματα της θυγατέρας πατρίδας” και σχολιάζει η εφημερίδα “το νοσοκομείο γίνεται δώρο, ο δρόμος γίνεται δώρο, η γέφυρα γίνεται δώρο, το καταλάβαμε, αλλά και ο ήρωας γίνεται δώρο;” (ήρωας θεωρείται αυτός που πέθανε στο καθήκον ενώ υπηρετούσε την θητεία του). Αλλού γράφει ότι λαμβάνονται μέτρα για την ασφάλεια του Ερντογάν που έρχεται αύριο για τα εγκαίνια στην Μύρτου και όσοι δημοσιογράφοι θέλουν να παρακολουθήσουν την τελετή υποχρεωτικά πρέπει να διαπιστευτούν. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε ένταση μεταξύ δασκάλων και “αστυνομικών” σε εκδήλωση της KTOEOS στη “βουλή”.

Η “Χαλκίν Σεσί” (Φωνή του λαού), με τίτλο “Μεγάλη η ζημιά του κράτους στο Ερτζιάν”, γράφει ότι το μερίδιο του 47,8% που θα έπαιρνε το “κράτος” από τον τζίρο της διαχείρισης του αεροδρομίου στην Τύμπου, την οποία ανέλαβε η εταιρεία Τας γιαπί, δεν έχει διασφαλιστεί και, σύμφωνα με τον αναπληρωτή πρόεδρο της εταιρείας Τέρμιναλ Γιαπί, που μαζί με την Τας γιαπί θα κατασκευάσει το νέο τερματικό, η “κυβέρνηση” έχασε περισσότερα από 20 εκ ευρώ. Αλλού γράφει ότι δεν ηρεμούν τα πνεύματα στο ΚΕΕ με τους έξι ανθυποψηφίους του Οζγκιουργκιούν να πηγαίνουν χθες στα κεντρικά γραφεία να μοιράσουν μπακλαβάδες ενώ ο ίδιος δεν ήταν παρών και τον Οζγκιουργκιούν να επικρίνει, χωρίς να ονοματίζει, τον Ντερβίς Έρογλου ότι ανακατεύεται από μακριά στα του κόμματος. Σε άλλο θέμα γράφει ότι από χθες παρέχεται 24ωρη φρούρηση στο φράγμα στα Πάναγρα όπου άρχισε και φτάνει το νερό από την Τουρκία.

Η “Χαβαντίς” (Είδηση) έχει τίτλο “Ενθουσιασμός στην Αμμόχωστο για τη Δερύνεια” και γράφει ότι το νωρίτερο που μπορεί να ανοίξει το οδόφραγμα είναι το Δεκέμβριο και σύντομα θα αρχίσουν στο “βορρά” οι εργασίες ασφαλτόστρωσης των 300 μέτρων δρόμου. Αλλού γράφει ότι ο Μπουρτζιού διέψευσε πως λόγω αδιεξόδου στο περιουσιακό άρχισαν οι συζητήσεις στο εδαφικό. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι το “κακουργιοδικείο” Λευκωσίας επέβαλε 1 χρόνο φυλάκιση σε άτομο στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν 60 γραμμάρια ηρωίνης.

Η “Κίπρις” (Κύπρος) με κύριο τίτλο “Στον πάτο ο κατασκευαστικός τομέας” αναφέρεται σε σχετικές δηλώσεις του “προέδρου της ένωσης” εργολάβων, Τζαφέρ Γκιουρτζαφέρ και του “προέδρου της ένωσης” υπερεργολάβων, Οσμάν Αμτζιά, οι οποίοι, μεταξύ άλλων, είπαν ότι ούτε εργάτες δεν μπορούν να βρουν. Αλλού αναφέρεται σε ώρες έντασης στη “βουλή” λόγω των επεισοδίων μελών της συντεχνίας των καθηγητών με τους “αστυνομικούς” όταν οι πρώτοι επιχείρησαν να μπουν στο κτίριο και δημοσιεύει σχετικές φωτογραφίες. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι έρχεται αύριο στα κατεχόμενα ο Ταγίπ Ερντογάν για τα εγκαίνια του έργου μεταφοράς νερού.

Η “Γενί Ντουζέν” (Νέα τάξη) τιτλοφορεί το κύριο της θέμα “Ο ασθενής δεν ήταν μόνος” και αναφέρεται στην απάντηση του αναισθησιολόγου του “κρατικού” νοσοκομείο που παύθηκε από τα καθήκοντά του επειδή άφησε τον ασθενή στο χειρουργείο για να πάει σε άλλον ασθενή σε ιδιωτικό νοσοκομείο. Ο Κιόρογλου υπερασπίστηκε τον εαυτό του, λέγοντας ότι δεν υπήρξε υλικό κέρδος για τον ίδιο και δεν άφησε τον ασθενή μόνο του, αλλά βρισκόταν εκεί βοηθός. Αλλού γράφει ότι ήταν γόνιμη η χρονιά φέτος για τις μαύρες ελιές και οι παραγωγοί είναι ευχαριστημένοι. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ο Ταλάτ θα δει τον Ερντογάν και διερωτάται η εφημερίδα εάν οι δύο άντρες θα συζητήσουν το θέμα του νερού.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στην Επ. Λεμεσού - Προχώρησε με ανάκληση προσωπικού η Πυροσβεστική - Δείτε βίντεο

Δεύτερη τραγωδία στις Φυλακές: Απεβίωσε Κύπριος κατάδικος - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όμως δεν τα κατάφερε

Ανείπωτη θλίψη – Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι ο Παναγιώτης «Η μέρα δεν ξημέρωσε πολύ καλά»

Παραιτήθηκε από τους Οικολόγους η Έφη Ξάνθου - «Δεν μετανιώνω για τα 23 χρόνια που αφιέρωσα στο Κίνημα»

Καραγιάννης και Κωστρίκκης στο «Τ»: Να ανησυχούμε από την απόσυρση του AstraZeneca; - Όσα αναφέρουν



ΠτΔ για «όχι» Τατάρ: «Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν κάθεται στο τραπέζι των συζητήσεων»

ΠτΔ για «όχι» Τατάρ: «Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν κάθεται στο τραπέζι των συζητήσεων»

Την απόρριψη του κατοχικού ηγέτη Ερσίν Τατάρ, κλήθηκε να σχολιάσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφορικά την πρόταση της Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, για τριμερή συνάντηση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top