Ουκρανία: «Άκυρο» έριξε ο Ζελένσκι στον Γκουτέρες - Αρνήθηκε να τον δεχτεί στο Κίεβο

Ουκρανία: «Άκυρο» έριξε ο Ζελένσκι στον Γκουτέρες - Αρνήθηκε να τον δεχτεί στο Κίεβο

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι αρνήθηκε να δεχθεί στο Κίεβο τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ εξαιτίας της επίσκεψης του Αντόνιο Γκουτέρες στο Καζάν της Ρωσίας όπου διεξήχθη η σύνοδος κορυφής της ομάδας BRICS, ανακοίνωσε ανώτατος αξιωματούχος της ουκρανικής προεδρίας.

«Μετά το Καζάν, ήθελε να έρθει στην Ουκρανία, αλλά ο πρόεδρος δεν δέχθηκε την επίσκεψή του» εξαιτίας του εξευτελισμού του Διεθνούς Δικαίου στο Καζάν, δήλωσε ο Ουκρανός αξιωματούχος.

Γερμανικός Τύπος: «Ο Γκουτέρες δυσφημεί τα Ηνωμένα Έθνη»

«Ο Γκουτέρες δυσφημεί τα Ηνωμένα Έθνη» είναι, σύμφωνα με τη Deutsche Welle, ο τίτλος της TAZ που αναφέρεται στην παρουσία του ΓΓ του ΟΗΕ στη σύνοδο κορυφής των χωρών BRICS που γίνεται στο Καζάν της Ρωσίας και σημειώνει: «…δεν βρίσκει τίποτα κακό όταν κράτη όπως το Ιράν, η Κίνα και η Ρωσία κάνουν λόγο ανοιχτά για τη «δικτατορική Δύση», όταν υποκριτικά μιλούν για ένα «δημοκρατικό και διαφανές σύστημα» που «προωθεί τα ανθρώπινα δικαιώματα» και το οποίο «έφτιαξαν μέσα στην ομάδα των BRICS. Δεν τον ενοχλεί προφανώς το γεγονός ότι η Ουκρανία είναι ουραγός στο τελικό ανακοινωθέν. Κάθεται εκεί, ξύνει το αυτί του και λέει ‘Χρειαζόμαστε ειρήνη’. Και κανένας ηγέτης που κάθεται στο τραπέζι στο Καζάν, και χτυπάει χαρούμενα το πόδι του στους ρυθμούς της ‘Καλίνκα’, δεν καταδικάζει τον Πούτιν για αυτά που κάνει στην Ουκρανία αλλά και στη χώρα του… Ο Γκουτέρες παρέχει σε αυταρχικά κράτη που απολαμβάνουν το σόου του Πούτιν την επιβεβαιώση για όλα όσα αυτά με χαρά ισχυρίζονται, ότι δηλαδή η Δύση τελείωσε. Στο Καζάν δείχνουν επιδεικτικά την πόρτα. Και ο μόνος παρών εκπρόσωπος της Δύσης το ανέχεται».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Νέα επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους προς το Ισραήλ - Προηγήθηκε αεροπορική επιδρομή στο Ιράν - Σχόλια από Ρωσία και Κίνα

LIVE: Νέα επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους προς το Ισραήλ - Προηγήθηκε αεροπορική επιδρομή στο Ιράν - Σχόλια από Ρωσία και Κίνα

Εκρήξεις σημειώνονται στην Τεχεράνη τις πρωινές ώρες της Τρίτης μετά από εκατέρωθεν πλήγματα με το Ισραήλ το βράδυ της Δευτέρας. Σε κοινή δήλωση των G7 αναφέρεται ότι το Ιράν δεν πρέπει να αποκτήσει πυρηνικό όπλο και γίνεται λόγος για «ανάγκη αποκλιμάκωσης». Την ίδια στιγμή όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στις ΗΠΑ καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ αναχώρησε εσπευσμένα από τον Καναδά που γινόταν η Σύνοδος των G7 για να επιστρέψει στην Ουάσιγκτον εξαιτίας των «εξελίξεων στη Μέση Ανατολή», ενώ αυξάνονται οι φόβοι από τις δηλώσεις του για εκκένωση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις.  

BEST OF TOTHEMAONLINE