ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λάβρος Περδίκης στο ThemaOnline: «Πολιτικός αλήτης ο Αβέρωφ Νεοφύτου!»

Λάβρος Περδίκης στο ThemaOnline: «Πολιτικός αλήτης ο Αβέρωφ Νεοφύτου!»

Η ιστοσελίδα μας ToThemaOnline, επικοινώνησε με τον πρόεδρο και βουλευτή των Οικολόγων – Περιβαλλοντιστών Γιώργο Περδίκη, ζητώντας του να σχολιάσει την είδηση για αύξηση του εκλογικού μέτρου από το 1,8% στο 5%.

Του Τάσου Χριστοδούλου

Οι πληροφορίες για την αύξηση του εκλογικού μέτρου υπήρχαν στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα εδώ και λίγες μέρες ενώ το ίδιο ζήτημα είχε έρθει στην επιφάνεια από την περίοδο των ευρωεκλογών του 2014, με δημοσίευμα τότε της εφημερίδας «Πολίτης».

Όπως φαίνεται όμως η απόφαση για αύξηση του εκλογικού μέτρου για είσοδο στη Βουλή είναι βάσιμη πέρα για πέρα, με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, να καταθέτει πρόταση νόμου στην Επιτροπή Νομοθεσίας, την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου.

Μιλώντας με τον κ. Περδίκη και σχολιάζοντας ο ίδιος την απόφαση του κ. Αβέρωφ Νεοφύτου την χαρακτήρισε ως «πρωτοφανή πολιτική αλητεία εκ μέρους του», καθώς όπως σημείωσε αλλάζει τους όρους του παιχνιδιού, έξι μήνες πριν τις εκλογές.

Ο πρόεδρος των Οικολόγων  εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το Κίνημα του θα καταφέρει να μπει στη Βουλή ακόμη και μετά την αλλαγή του εκλογικού μέτρου. Εντούτοις, κατηγόρησε ανοιχτά τον Αβέρωφ Νεοφύτου για αλλότριες προθέσεις πίσω από την απόφαση του, λέγοντας μας συγκεκριμένα ότι «το κάνει για το θέμα της κρατικής χορηγίας». Την ίδια ώρα τον κάλεσε αν έχει την «πολιτική μαγκιά» όπως μας ανέφερε χαρακτηριστικά, να συζητήσουν το θέμα της οριζόντιας ψηφοφορίας για την οποία οι Οικολόγοι κατέθεσαν πρόταση νόμου στη Βουλή.

« Είναι ξεκάθαρο ότι ο κ. Νεοφύτου θέλει να αλλάξει την πολιτική ατζέντα και αντί να ασχολούμαστε με τα σκάνδαλα και την διαφθορά τα οποία θα έπρεπε να απασχολούν την κυβέρνηση, να ασχολούμαστε όλοι με το 5%» κατέληξε ο κ. Περδίκης.

Το ΑΚΕΛ φαίνεται πρόθυμο να αποδεχτεί την αύξηση του  εκλογικού μέτρου αλλά φαίνεται να κλείνει στο 4% ενώ έχει ξεκάθαρη θέση κατά της ορίζοντας ψηφοφορίας.     

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το Ισραήλ πιθανόν θα προτείνει στη Χαμάς συμφωνία για την απελευθέρωση 20 ομήρων

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο



Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Η Κύπρος εισέρχεται και επίσημα πλέον στην προεκλογική εκστρατεία για τις διπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top