ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε ετοιμότητα η Πολιτική Άμυνα για την άφιξη προσφύγων στο Ακρωτήρι

Σε ετοιμότητα η Πολιτική Άμυνα για την άφιξη προσφύγων στο Ακρωτήρι

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Πολιτική Άμυνα ώστε να συνδράμει, αν ζητηθεί από τις Βρετανικές Βάσεις, στην προσπάθεια παροχής βοήθειας σε πρόσφυγες οι οποίοι εντοπίστηκαν το πρωί να επιβαίνουν σε δυο βάρκες στα ανοιχτά του Ακρωτηρίου.

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ, η Εκπρόσωπος Τύπου της Πολιτικής Άμυνας Ολύβια Μιχαηλίδου είπε ότι οι πληροφορίες που έχουν μέχρι στιγμής είναι ότι οι πρόσφυγες αποβιβάστηκαν στο Ακρωτήρι και είναι υπό τον έλεγχο των Βάσεων.

«Εμείς είμαστε σε ετοιμότητα να συνδράμομε, αν απαιτηθεί. Υπάρχει μνημόνιο συναντίληψης της Κυπριακής Δημοκρατίας με τις Βάσεις, οπόταν και εμείς ως Τμήμα της Δημοκρατίας θα ενεργήσουμε βάσει του μνημονίου συνεργασίας. Προς το παρόν, όλα τα άτομα είναι υπό τον έλεγχο των Βάσεων. Δεν έχουμε εμείς οποιαδήποτε εμπλοκή, απλά είμαστε σε ετοιμότητα, εάν απαιτηθεί», πρόσθεσε.

Ερωτηθείσα σε τι ενέργειες θα προβεί η Πολιτική Άμυνα σε περίπτωση που ζητηθεί η εμπλοκή της, η κ. Μιχαηλίδου είπε ότι «σε περίπτωση που απαιτηθεί, θα ενεργοποιηθούν τα σχέδια μας».

Πηγή -ΚΥΠΕ 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top