Διεθνή ΜΜΕ: Ο Μ.Ρούμπιο στο ΥΠΕΞ της Κυβέρνησης Τραμπ, ο Μ.Γουόλτς Σύμβουλος Eθνικής Aσφαλείας

Διεθνή ΜΜΕ: Ο Μ.Ρούμπιο στο ΥΠΕΞ της Κυβέρνησης Τραμπ, ο Μ.Γουόλτς Σύμβουλος Eθνικής Aσφαλείας

Ο εκλεγμένος Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επέλεξε τον 53χρονο Ρεπουμπλικάνο γερουσιαστή Μάρκο Ρούμπιο για το αξίωμα του Υπουργού Εξωτερικών της Κυβέρνησής του, ανέφερε χθες Δευτέρα η εφημερίδα New York Times, επικαλούμενη τρεις πηγές της ενήμερες για την απόφασή του.

Εξάλλου, ο Ντόναλντ Τραμπ επέλεξε τον Ρεπουμπλικάνο βουλευτή Μάικ Γουόλτς για το αξίωμα του συμβούλου εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς πηγή ενημερωμένη για την απόφασή του, τοποθετώντας στη νευραλγική θέση απόστρατο μέλος των ειδικών δυνάμεων («πράσινο μπερέ») του αμερικανικού στρατού, με θέσεις εξαιρετικά σκληρές έναντι της Κίνας.

Ο κ. Γουόλτς, βουλευτής απόλυτα πιστός στον μεγιστάνα, που υπηρέτησε επίσης στην Εθνοφρουρά με βαθμό συνταγματάρχη, επικρίνει τις κινεζικές δραστηριότητες στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού και καλεί οι ΗΠΑ να προετοιμαστούν για ενδεχόμενο πόλεμο στην περιοχή.

Πηγή: KYΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Το «Rising Lion» σέρνει στον όλεθρο τη Μέση Ανατολή – Ο μέχρι τώρα απολογισμός της σύγκρουσης Ισραήλ–Ιράν

Το «Rising Lion» σέρνει στον όλεθρο τη Μέση Ανατολή – Ο μέχρι τώρα απολογισμός της σύγκρουσης Ισραήλ–Ιράν

Οι δύο χώρες εξαπέλυσαν νέες εκατέρωθεν επιθέσεις από το Σάββατο το βράδυ μέχρι σήμερα Κυριακή, αλλά και πάλι νωρίς το απόγευμα – δημιουργώντας φόβους για γενικευμένη σύρραξη. Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η σύρραξη θα μπορούσε να τερματιστεί εύκολα, προειδοποιώντας την Τεχεράνη να μην χτυπήσει αμερικανικούς στόχους.

BEST OF TOTHEMAONLINE