ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δυστυχώς χάσαμε 45 ανθρώπους απο τροχαία στο δρόμο μέσα στο 2015!

Δυστυχώς χάσαμε 45 ανθρώπους απο τροχαία στο δρόμο μέσα στο 2015!

Κατά το 2015 καταγράφηκαν 45 θάνατοι από οδικές συγκρούσεις και ενώ τα οχήματα κινούνται με ιλιγγιώδεις ταχύτητες στους δρόμους, με ρυθμούς χελώνας κινούνται τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων, δήλωσε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Συγκοινωνιών, Αντώνης Αντωνίου, μετά τη συνεδρία της Επιτροπής η οποία συζήτησε το θέμα των οδικών συγκρούσεων.

Ο κ. Αντωνίου είπε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα προκηρυχθούν προσφορές για την εγκατάσταση σε κυπριακούς δρόμους νέων συστημάτων φωτοεπισήμανσης. Μόνο στη λεωφόρο Γρίβα Διγενή στη Λευκωσία, το σύστημα είχε έσοδα για το κράτος 1,5 εκατ. ευρώ σε 15 μήνες από εισπράξεις προστίμων για οδικές παραβάσεις και κόστος εγκατάστασης μόνο 80 χιλιάδες ευρώ ενώ εκεί όπου είχαν τοποθετηθεί κάμερες τα τροχαία μειώθηκαν στο 50%.

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Ανδρέας Μιχαηλίδης είπε πως όσα μέτρα και να ληφθούν, αν δεν αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης, τη νοοτροπία και να ακολουθούμε τους κανόνες οδικής ασφάλειας η μαύρη λίστα με τους νεκρούς στην άσφαλτο θα συνεχίζει να είναι εφιάλτης για όλους. Αφού έκανε έκκληση σε όλους να ακολουθούν τους κανόνες της οδικής ασφάλειας, ανέφερε πως οι τρεις πιο επικίνδυνες κατηγορίες στα οδικά δυστυχήματα είναι οι νέοι κάτω των 25 ετών, οι αλλοδαποί και οι μοτοσικλετιστές.

Επί του ιδίου θέματος ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Χριστάκης Τζιοβάννης, είπε ότι άμεσα ως πολιτεία πρέπει να αναδείξουμε τα γκρίζα σημεία, να δημιουργήσουμε τέτοιο νομοθέτημα, ούτως ώστε να αποτρέψουμε τους όποιους παραβάτες, γιατί αλλιώς δεν θα υπάρξει μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και θανάτων. Ανέφερε ακόμη ότι στατιστικά σε χώρες όπου υπάρχει σύστημα φωτοεπισήμανσης σημειώνεται μείωση των θανατηφόρων δυστυχημάτων μέχρι και 40%.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Τσάκωσαν» άνδρα στη Λευκωσία με πυροβόλο όπλο και σφαίρες και του πέρασαν χειροπέδες

Eurovision 2024: Οριστικά εκτός τελικού η Ολλανδία - Η ανακοίνωση και η πρώτη αντίδραση του τραγουδιστή - Βίντεο

Τα έσοδα και οι δαπάνες του κράτους το πρώτο τρίμηνο του 2024 - Πόσα ξόδεψε και πόσα έβαλε στα ταμεία

Με μια βαλίτσα στο χέρι οι Κύπριοι – Πού σπατάλησαν τα περισσότερα χρήματα και ποιοι οι κυριότεροι λόγοι ταξιδιών

Δικηγόροι Μοναχών: Τους καταβλήθηκαν οι μισθοί τους μετά από οδηγίες του Ησαΐα

«Πνίγεται» στη σκόνη η Κύπρος - Οι μετρήσεις σε κάθε πόλη και η περιοχή με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας για την υπόθεση του Εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου είδε χθες (10/05) το φως της δημοσιότητας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top