ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Α.Κί.ΔΑ: Οι αντικαταστάτες εκπαιδευτικοί έρμαιο στην αβεβαιότητα

Α.Κί.ΔΑ: Οι αντικαταστάτες εκπαιδευτικοί έρμαιο στην αβεβαιότητα

Η νέα διευθέτηση στην οποία προχώρησε το ΥΠΠ τον περασμένο Σεπτέμβρη σε σχέση με την κάλυψη αναγκών σε εκπαιδευτικούς στη Δημοτική, Προδημοτική και Ειδική Εκπαίδευση «πέρα από νεοφανής, φαίνεται να υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να οδηγεί τους εκπαιδευτικούς που διορίστηκαν ως αντικαταστάτες αντί ως συμβασιούχοι σε ένα ακόμα πιο βαθύ πλέγμα αβεβαιότητας και αδόκιμου εργασιακού καθεστώτος», αναφέρει, σε ανακοίνωση της, η Ανεξάρτητη Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών (Α.Κί.ΔΑ.).

«Είναι απαράδεκτο ο εκπαιδευτικός να διορίζεται ως αντικαταστάτης τη στιγμή που δεν αντικαθιστά κανένα. Αντίθετα, οι θέσεις αυτές πρέπει να πληρώνονται με διορισμό με σύμβαση. Είναι αυτό συμβατό με τη χρηστή διοίκηση. Τι λέει επί τούτου η Επίτροπος Διοίκησης;. Καλείται να υπηρετήσει με τις υποχρεώσεις του συμβασιούχου εκπαιδευτικού ενώ ο εργοδότης, το ΥΠΠ και κατ’ επέκταση το Κυπριακό Κράτος του αρνείται τα αντίστοιχα δικαιώματα», προσθέτει.

Αυτό, συνεχίζει η Α.Κί.ΔΑ., «παραπέμπει σε εργασιακές συνθήκες εποχών που θεωρούσαμε ότι πέρασαν ανεπιστρεπτί».

«Η καθυστέρηση της όλης διαδικασίας δημιουργεί εύλογες απορίες: Μήπως οδηγούν την έγκριση των πρόσθετων έκτακτων θέσεων εντός του προϋπολογισμού του 2016; Και μέσα από τέτοια ρύθμιση, οδηγούν σκόπιμα τα πράγματα στη μη πληρωμή των συναδέλφων για τις διακοπές των Χριστουγέννων και τον Αύγουστο; Η αρνητική απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα μπορεί να έρθει μόνο μέσα από την άμεση ψήφιση έκτακτου προϋπολογισμού για το 2015 εντός των αμέσως επόμενων εβδομάδων», καταλήγει.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top