ΕΛΛΑΔΑ

Δεν έχει τέλος η τραγωδία στο Αιγαίο: Νέο ναυάγιο με νεκρούς γυναίκα και παιδί

Δεν έχει τέλος η τραγωδία στο Αιγαίο: Νέο ναυάγιο με νεκρούς γυναίκα και παιδί

Πάνω από 10 οι αγνοούμενοι στις ανατολικές ακτές της Μυτιλήνης - Η βάρκα προσέκρουσε στα βράχια και οι άνθρωποι χάθηκαν στη θάλασσα

Χωρίς τέλος η τραγωδία των προσφύγων που επιχειρούν να περάσουν από την Τουρκία στα ελληνικά νησιά. Τα ξημερώματα της Κυριακής βρέθηκαν πνιγμένοι μια γυναίκα και ένα παιδί, από ένα ακόμα περιστατικό που σημειώθηκε στις ακτές της Μυτιλήνης.

Η λέμβος, φορτωμένη με περίπου 60 πρόσφυγες και μετανάστες, κατόρθωσε εν μέσω κακοκαιρίας να προσεγγίσει τις ανατολικές ακτές της Μυτιλήνης, κοντά στο Καρά Τεπέ, όμως προσέκρουσε ανεξέλεγκτη στα βράχια. Τελικά κατόρθωσαν να αποβιβαστούν σώοι 45 μετανάστες, οι οποίοι δήλωσαν πως αγνοούνται περίπου 15 ακόμα.

Αμέσως σούπερ πούμα, πλοίο ανοιχτής θαλάσσης και περιπολικά σκάφη του λιμενικού ξεκίνησαν έρευνες στην ευρύτερη περιοχή και λίγες ώρες αργότερα εντόπισαν τις σορούς μιας γυναίκας και ενός παιδιού, οι οποίες αναμένεται προς το παρόν να αναγνωριστούν.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top