Όπως δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας, Νίκος Κληρίδης, το Δικαστήριο θεωρεί ότι υπήρξε κάποιο σφάλμα με το να μην επιτρέψει στον ιατροδικαστή να καταθέσει αλλά δεν ήταν αρκετό για να σταματήσει η διαδικασία.
«Είναι προς το συμφέρον της δικαιοσύνης να συνεχίσει το έργο τους οι δύο ποινικοί ανακριτές που διόρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας», συνέχισε
«Η σημερινή απόφαση δικαιώνει την οικογένεια… συνεχίζουμε τον αγώνα», πρόσθεσε.
Ουσιαστικά αυτό σημαίνει ότι γίνεται δεκτό το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας ότι ο θάνατος του Θανάση Νικολάου επήλθε από στραγγαλισμό.
Τα προβλήματα της οικονομίας, η αναπτυξιακή πορεία της Κύπρου, η μείωση του δημόσιου χρέους, τα χαμηλά ποσοστά ανεργίας αλλά και οι πρωτοβουλίες για επαναπατρισμό Κυπρίων ταλαντούχων επαγγελματιών, αποτέλεσαν μεταξύ άλλων τα βασικά σημεία αναφοράς σε βίντεο που δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.