ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΠΕ Αγίας Φύλας: Στο Κακουργιοδικείου την Τρίτη (27/10) οι 6 για τα δάνεια στη ΣΠΕ

ΣΠΕ Αγίας Φύλας: Στο Κακουργιοδικείου την Τρίτη (27/10) οι 6 για τα δάνεια στη ΣΠΕ

Οι έξι αντιμετωπίζουν 180 συνολικά κατηγορίες για αδικήματα που αφορούν 22 περιπτώσεις δανείων 9,5 εκατομμυρίων ευρώ, που παραχώρησε η ΣΠΕ χωρίς τις απαιτούμενες εξασφαλίσεις την περίοδο 2006-2009.

Στο Κακουργιοδικείο Λεμεσού παρουσιάζονται σήμερα τα έξι πρόσωπα που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση σύναψης  δανείων χωρίς τις απαιτούμενες εξασφαλίσεις, στην πρώην ΣΠΕ Αγίας Φύλας.
 
Πρόκειται για 54χρονο επιχειρηματία ανάπτυξης γης, τον 42χρονο διευθυντή της εταιρείας του, έναν 65χρονο, πρώην μέλος της Επιτροπείας της ΣΠΕ, τον 55χρονο γραμματέα της ΣΠΕ, τον 43χρονο τμηματάρχη χορήγησης δανείων και τον  40χρονο βοηθό του.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέχει η Αστυνομία, τα πρώην στελέχη της ΣΠΕ Αγίας Φύλας και το πρώην μέλος της Επιτροπείας, φέρεται να ενεργούσαν με το αζημίωτο για λογαριασμό του 54χρονου επιχειρηματία, εξασφαλίζοντας δάνεια που κατέληγαν είτε στους προσωπικούς λογαριασμούς του ή της εταιρείας του, με πλαστές εξασφαλίσεις.
 
Εγγυητές των δανείων ήταν πρόσωπα με οικονομικές δυσκολίες, λήπτες δημοσίου βοηθήματος ή και με ψυχολογικά προβλήματα, τα οποία προσεγγίζονταν  και έναντι χρηματικής αμοιβής υπέγραφαν τα συμβόλαια, με τα οποία ωστόσο μετατρέπονταν εν αγνοία τους σε πρωτοφειλέτες.
 
Σε άλλες περιπτώσεις, δελεάζονταν άτομα να εξασφαλίσουν δάνειο από τη ΣΠΕ για την αγορά ακίνητης περιουσίας της εταιρείας του 54χρονου, με τη διαβεβαίωση ότι σε λίγα χρόνια θα κέρδιζαν πολύ περισσότερα χρήματα από τη μετέπειτα πώλησή της. Ωστόσο τα ακίνητα αυτά υπερεκτιμούνταν και με πλαστά έγγραφα που παρουσιάζονταν στο Κτηματολόγιο εξασφαλίζονταν πολύ μεγαλύτερα δάνεια, σε σύγκριση με την πραγματική αξία της υποθήκης.

 

Πηγή — ΚΥΠΕ 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top