Υπουργικό: Ενέκρινε νομοσχέδια για διευκόλυνση του μητρικού θηλασμού

Υπουργικό: Ενέκρινε νομοσχέδια για διευκόλυνση του μητρικού θηλασμού

Δύο νομοσχέδια του Υπουργείου Υγείας για τον μητρικό θηλασμό ενέκρινε την Τετάρτη το Υπουργικό Συμβούλιο, με στόχο τη διευκόλυνση του θηλασμού σε δημόσιους χώρους και χώρους εργασίας.

Όπως δήλωσε μετά το πέρας του Υπουργικού ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Δαμιανός, τα δύο νομοθετήματα εντάσσονται στο πλαίσιο της νέας εθνικής στρατηγικής για την προστασία, προαγωγή και υποστήριξη του μητρικού θηλασμού στην Κύπρο.

«Τα νομοθετήματα αυτά αποτελούν ένα κρίσιμο βήμα για την ενίσχυση της στήριξης των θηλαζουσών μητέρων και την εξασφάλιση των δικαιωμάτων τους τόσο στον εργασιακό όσο και στους δημόσιους χώρους», ανέφερε.

Εξήγησε ότι τα νομοθετήματα αφορούν στη δημιουργία και παροχή δωματίων μητρικού θηλασμού σε χώρους εργασίας, καθώς και τον καθορισμό των ελάχιστων απαιτήσεων για την ύπαρξη τέτοιων δωματίων.

«Μέσω αυτής της νομοθετικής ρύθμισης εξασφαλίζουμε ότι οι θηλάζουσες εργαζόμενες θα έχουν τη δυνατότητα να θηλάζουν ή να αντλούν γάλα στο χώρο εργασίας τους, προστατεύοντας ταυτόχρονα τα δικαιώματα των παιδιών για μητρικό θηλασμό, ακόμα και μετά την επιστροφή της μητέρας στην εργασία», ανέφερε.

Σημείωσε ακόμα ότι τα νομοθετήματα αφορούν επίσης στη δημιουργία δωματίων μητρικού θηλασμού ή και άντλησης γάλακτος σε δημόσιους χώρους, όπως νοσοκομεία, αεροδρόμια, εμπορικά κέντρα και άλλες δημόσιες υπηρεσίες, διασφαλίζοντας έτσι ότι οι θηλάζουσες μητέρες θα έχουν εύκολη πρόσβαση σε κατάλληλους χώρους για την άσκηση του δικαιώματός τους να θηλάζουν ή να αντλούν γάλα όταν επισκέπτονται δημόσιες υπηρεσίες ή άλλους κοινόχρηστους χώρους.

Όπως είπε, με την έκδοση αυτών των νομοθετημάτων προχωρούν σε μια φιλική προς τις οικογένειες και τα παιδιά κοινωνία, όπως συστήνουν και οι διεθνείς οργανισμοί, όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και η UNICEF.

«Είναι μια δέσμευση που ενισχύει τη θέση της μητρότητας στην Κύπρο και προστατεύει τόσο τις μητέρες όσο και τα παιδιά τους», ανέφερε.

Συμπλήρωσε ότι τα νομοσχέδια θα κατατεθούν τώρα στη Βουλή των Αντιπροσώπων για συζήτηση και εξέφρασε την ελπίδα να προχωρήσουν άμεσα προς την ολοκλήρωσή τους. Τα χαρακτήρισε ως ένα ακόμα ένα βήμα προς τη δημιουργία μιας κοινωνίας που σέβεται και υποστηρίζει τα δικαιώματα των μητέρων και των παιδιών τους.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Νέα επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους προς το Ισραήλ - Προηγήθηκε αεροπορική επιδρομή στο Ιράν - Σχόλια από Ρωσία και Κίνα

LIVE: Νέα επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους προς το Ισραήλ - Προηγήθηκε αεροπορική επιδρομή στο Ιράν - Σχόλια από Ρωσία και Κίνα

Εκρήξεις σημειώνονται στην Τεχεράνη τις πρωινές ώρες της Τρίτης μετά από εκατέρωθεν πλήγματα με το Ισραήλ το βράδυ της Δευτέρας. Σε κοινή δήλωση των G7 αναφέρεται ότι το Ιράν δεν πρέπει να αποκτήσει πυρηνικό όπλο και γίνεται λόγος για «ανάγκη αποκλιμάκωσης». Την ίδια στιγμή όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στις ΗΠΑ καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ αναχώρησε εσπευσμένα από τον Καναδά που γινόταν η Σύνοδος των G7 για να επιστρέψει στην Ουάσιγκτον εξαιτίας των «εξελίξεων στη Μέση Ανατολή», ενώ αυξάνονται οι φόβοι από τις δηλώσεις του για εκκένωση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις.  

BEST OF TOTHEMAONLINE